Dieselforbud i Oslo

Samferdselsbyråd i Bergen: - Vi er ikke fornøyde med datokjøring

Mener Oslo benytter seg av dieselforbud i påvente av et annet virkemiddel. 

FORBUD 17. OG 18. JANUAR: Hvem gjelder det? Når? Hva er unntakene? Hvorfor forbud? Her får du de viktigste svarene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fra i dag klokka 06.00 trer dieselforbud i kraft på kommunale veier i Oslo.

Forbudet varer fram til klokka 22.00 i kveld. Det samme gjelder for morgendagen.

Mens man i Bergen har valgt å benytte seg av datokjøring og rushtidsavgift, er det dieselforbudet Oslo kommune kan benytte seg av ved høy luftforurensning.

- Ikke et virkemiddel vi er fornøyde med

- Oslo satset for et par år siden på et forbud mot diesel. De fikk først ikke tillatelse av staten, fordi det ikke kunne innføres på riksveier. Oslo gikk videre med et forbud på kommunale veier. For Bergen ville et forbud som ikke innlemmet riksveier ikke gi stor nok effekt, så vi jobbet videre for å få fram andre virkemidler, sier Anna Elisa Tryti (Ap), byråd for byutvikling i Bergen, til Dagbladet.

Mens Oslo fikk tillatelse til å gjennomføre dieselforbud på kommunale veier, valgte byrådet i Bergen å satse på rushtidsavgift og en femdobling av bompenger kombinert med gratis kollektivtransport på dager med svært dårlig luftkvalitet.

- Rushtidsavgiften har fungert over all forventning. Totalt har vi målt fire prosent lavere passering i bomringen, 15 prosent i rushtiden. Det betyr at vi har mye mindre køer, noe som er til nytte for alle, sier Tryti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer