- Samferdselsministeren er ikke opptatt av kollektivtransport

Jernbaneverkets nye punktelighetssjef med brannfakkel mot samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

IKKE ALLTID I TIDE: 
Men selv punktelighetssjefen kommer ikke alltid til tide. Da Dagbladet møter Tone Norløff på Jar-trikken for å ta et bilde til denne saken, måtte trikken stoppe på grunn av tekniske problemer. Dermed måtte Norløff forlate trikken på ett stopp tidligere (Furulund) enn planlagt (Sollerud) og hun ble forsinket til et møte. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
IKKE ALLTID I TIDE: Men selv punktelighetssjefen kommer ikke alltid til tide. Da Dagbladet møter Tone Norløff på Jar-trikken for å ta et bilde til denne saken, måtte trikken stoppe på grunn av tekniske problemer. Dermed måtte Norløff forlate trikken på ett stopp tidligere (Furulund) enn planlagt (Sollerud) og hun ble forsinket til et møte. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av våren får Jernbaneverket ny punktlighetssjef: Tone Norløff. Hun blir altså en sjef som skal ha ansvar for at togene skal gå til rett tid. Allerede mandag kastet hun en brannfakkel inn i samfunnsdebatten:

«Jeg mener vi har en samferdselsminister som ikke er veldig opptatt av kollektivtransport. I Norge har vi én storby, spesielt om vi tar med hele Osloregionen, og jeg mener politikerne har bevilget mindre enn det som er nødvendig for å bedre tilbudet», sa hun til Østlandets Blad. Kritiserer Kleppa Da Dagbladet tar kontakt med Norløff bekrefter hun at hun er korrekt sitert i Østlandets Blad, men sier at hun heller vil formulere seg slik:

«Samferdselsministeren har mindre fokus på kollektivtrafikken i Oslo-området enn hva jeg mener er naturlig utfra at 50 prosent av alle som reiser kollektivit i Norge gjør det i Oslo-regionen».

Norløff går fra stillingen som plansjef for fremkommelighet og punktlighet i Ruter, og 48-åringen har fått mye av æren for at busser og trikker nå kommer fortere gjennom rutene sine i Oslo.

Lover tog i tide - Vi klarte å øke til avganger hvert tiende minutt fra femten minutter med det samme materiell som før, sier Norløff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer