FACEBOOK-ANGREP: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) harsellerer med at MDG tok taxi hjem fra NRK-debatt om bilfri hverdag.
Foto: Jon Olav Nesvold
FACEBOOK-ANGREP: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) harsellerer med at MDG tok taxi hjem fra NRK-debatt om bilfri hverdag. Foto: Jon Olav Nesvold Vis mer

Samferdselsministeren på Facebook: #?denfølelsen? når «miljøpolitikere» bestiller drosje hjem fra NRK-debatt

Ketil Solvik-Olsen debatterte bilfri hverdag med MDG-topp. Så tok hun taxi fra NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «#?denfølelsen? når "miljøpolitikere" bestiller drosje hjem fra NRK-debatt, hvor de ti minutt tidligere sa folk ikke trenger kjøre bil. #?LivogLære? ?#?HardtMøteMedVirkeligheten?», skriver samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) på Facebook i kveld.

Tidligere i dag var han i NRK-debatt med førstekandidat for MDG i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, og diskuterte både bilfrihet og E18-utbygging.

- Jeg gjorde en interessant observasjon. Etter å ha sittet og diskutert i 20 minutter og tatt til orde for at folk må reise kollektivt og slutte å kjøre bil, så tar MDGs lille delegasjon taxi hjem fra NRK. NRK ligger tross alt i nærheten av flere store transportknutepunkter i Oslo, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

- Verdens beste unnskyldning Samferdselsministeren snakker om liv og lære og hadde helst sett at Miljøpartiet De Grønne kjørte bysykler fra debatten.

- De hadde vel verdens beste unnskyldning for å ta taxi - at de hadde dårlig tid til neste møte, men det er jo samme unnskyldning som alle andre mennesker også har, sier statsråden.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få MDG-debattant Lan Marie Nguyen Berg i tale. Tidligere i dag uttalte hun følgende:

TOK TAXI: MDGs Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Lars Eivind Bones
TOK TAXI: MDGs Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

— I 2030 vil det fortsatt være folk som kjører bil i Oslo, men de skal være utslippsfrie. Jeg tror at om noen år vil unødvendig bilbruk virke like rart, som det i dag gjør å røyke inne, sier Lan.

- Eier ikke bil Leder i Oslo MDG, Torkil Vederhus, sier følgende om samferdselsministerens Facebook-stunt:

- Lan eier ikke bil, sykler året rundt og må av og til ta taxi på travle dager.

I dag presenterte Oslos nye byråd planer for et bilfritt sentrum.

- Bilfritt sentrum er ikke et forbud mot taxier i byen. At Ketil Solvik-Olsen fleiper litt med det på Facebook er jo helt greit, sier Vederhus.

Varsler mer E18-ståk Harsellas til side, så har Ketil solvik-Olsen forståelse for at folk har ulike transportbehov.

- Noen dager er buss fantastisk bra, mens andre dager er det behov for å bli kjørt til døra. Som samferdselsminister har jeg toleranse for at folk velger ulikt. min jobb blir å bygge ut buss- og togløsninger, slik at det blir attraktivt.

Han ser for seg at det blir interessante diskusjoner om utbygging eller ikke utbygging av E18 i tida framover.

- Det er en av landets mest trafikkerte strekninger og er viktig for næringsliv og håndtverkere. Vi kan ikke sitte å se på den samme lange køen om fem, ti, femten, tjue år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer