-Samfunnet må beskyttes mot Toska og hans gjeng

Aktor vil ha lovens strengeste straff for Nokas-tiltalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): Aktor vil ha David Toska og hans sentrale medsammensvorne bak murene i tiår etter tiår, kanskje på livstid. Det er konsekvensen når han nedlegger påstand om forvaring for Toska, Kjell Alrich Schumann, Metkel Betew, Ridvan Halimi og Thomas Thendrup.

- Hva annet kan kvalifisere til lovens strengeste straff, om ikke det svært brutale ranet i Stavanger?, spurte aktor Arild Dommersnes i sin prosedyre i Stavanger tingrett i dag.

Dommersnes sa at Nokas-ranet er unikt i norgeshistorien. Maktbruken var kolossal, med bruk av militære automatvåpen og store mengder ammunisjon. Ranet var planlagt over lang tid, gjennomføringen var strukturet, voldsom og truende.

- Slik kriminalitet er særdeles samfunnsskadelig. Lovens strengeste straff er vårt ytterste forsvar mot angrep på vitale interesser i samfunnet, sa Dommersnes.

Straffepåstanden er knusende for tidligere ustraffede Erling Havnå, som aktor vil ha fengslet i 21 år for Nokas-ranet og ranet av Postens brevsenter i Oslo. Havnå benekter at han var med på ranet i Oslo og beskriver sin rolle under Nokas-ranet bare som en bilvakt noen kilometer fra ransstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer