Samfunnets støtter på strippebar

18-25 år gamle «vertinner» på strippeklubbene har bydd dommere, politikere og politi på striptease, boblebad, privatposering i atskilte rom og massasje. Kundene betalte opp til 100 000 kroner for en kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et 50-talls politikere, fire dommere, tre politisjefer og et par tusen forretningsmenn betalte tusenvis av kroner for strippernes tjenester. Det avslører TV4 og Aftonbladet. Kredittkortbilagene til de to strippeklubbene avslører kundekretsen.

Personer som drev klubbene er nylig dømt til fengsel for skattesnyteri, og det var under granskningen av skattesvindelen av svensk økokrim tok beslag i kredittkortbilagene.

På firmaets regning

Flere av gjestene betalte med firmakort, og strippeklubbene har til og med vært behjelpelige med å skaffe kvitteringer som ser ut til å være fra andre restauranter. Dermed har det vært lettere for kundene å skjule klubbesøkene og trekke fra utgiftene som representasjon, noe som i neste omgang reduserer skatten for bedriften.

De rundt 2.000 forretningsfolkene tilhører alle typer næringsliv, det fins direktører både fra børsnoterte selskaper og småforetak. De har betalt opp til 100.000 kroner.

De rundt 50 politikerne som har besøkt klubbene kommer fra alle partier unntatt Vänsterpartiet. Ingen av dem sitter i Riksdagen. De fleste er lokalpolitikere, men noen høyt plassert. For drikke og tjenester på strippeklubbene har politikerne betalt alt fra en tusenlapp og opp til 46.000 kroner hver.

Støtter kriminell aktivitet

Domstolesverkets leder Stefan Strömberg reagerer ikke på at fire personer er dommere.

- En dommer skal selvfølgelig bevare et godt rykte, men dommere er også mennesker, sier han til TV4, og hevder at for 25 år siden var det helt vanlig og akseptabelt å besøke strippeklubber.

Blant klubbenes kunder var også rundt 20 advokater, dessuten politi og politisjefer. Det siste reageres det på i Stockholmspolitiet.

- Skal en ha som yrke å bekjempe kriminalitet på dagtid, kan en ikke om kvelden indirekte medvirke til annen grovt kriminell virksomhet, sier Per Uno Hågestam.

«Vertinnene» i 18-25 årsalderen har bydd kundene på striptease som antydet, dessuten boblebad, privatposering i atskilte rom og massasje. Mennene har også kunnet kjøpe en halvtime det som kalles slaverom. «Vertinnene» hintet også om muligheten for mer avanserte seksuelle tjenester, mens klubbreglene forbød det.

(NTB)