- Samfunnsfiende nummer én

- Dansk politi betrakter Hells Angels' kriminalitet som den mest alvorlige i landet, sa en dansk politimann i en svensk rettssal mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen som er ekspert på MC-miljøet, vitnet under rettssaken etter et dobbeltdrap som skal ha skjedd i Hells Angels' klubblokaler i Göteborg.

- Medlemmene kaller hverandre brødre, og der gjelder én for alle og alle for én, sa Christian Möller. Lojaliteten mellom medlemmene av klubben er 100 prosent. Om en person utenfor organisasjonen slår en «bror», skal de andre medlemmene gå på angriperen uten å spørre hvem som hadde rett eller tok feil, sa politimannen.

Tre menn er tiltalt for dobbeltdrapet i fjor. Den ene, en 33-åring, er fullverdig medlem av Hells Angels. De to andre, begge 35 år, er ennå ikke fullverdige medlemmer.

De to drepte, 41 og 26 år gamle, var forsvunnet til likene ble funnet nedgravd i et grustak i Västergötland i mai. Norske likhunder ble brukt i etterforskningen, og de markerte i baren i Hells Angels-lokalet.

En av de tiltalte 35-åringene ble mandag også tiltalt for å ha kommet med trusler mot den drepte 41-åringens samboer dagen før hun skulle avhøres av politiet.

(NTB)<(i>