Samfunnsstraff i jentevoldtektssaken

De to jentene ble i Salten tingrett dømt til 270 timer samfunnsstraff for mishandling og voldtekt av ei jente på Rognan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen skal de to jentene ha utført, eller ha medvirket til, mishandling og voldtekt av den fornærmede jenta 6. mai i fjor. Den nå 16 år gamle fornærmede jenta ble lokket til Rognan av venninnegjengen og utsatt for en mishandling som sjokkerte hele landet da hendelsen ble kjent gjennom media. Det var store konflikter i gjengen.

Under rettsforhandlingene kom det frem at ei jente som var under 15 år da mishandlingen fant sted, hadde vært anføreren. Siden hun var under den kriminelle lavalder, kunne det ikke tas ut tiltale mot henne.

Forsvarerne for de to tiltalte krevde sine klienter frifunnet. De mente det ikke burde vært tatt ut tiltale mot de to mindre aktive jentene, som var bare noen måneder over den kriminelle lavalder.

(NTB)

DRØMTE OM Å DREPE: Jenta som er utpekt som den mest aktive i mishandlingen, ble ikke tiltalt. Hun var for ung da det skjedde. I dagboka skrev hun at hun tenkte på å drepe jenta som ble mishandlet.