Samfunnstjeneste for narko-handler

I Trondheim ble en 25 år gammel mann som skulle selge narkotika idømt samfunnstjeneste. Retten begrunner straffen med at mannen er praktisk talt ustraffet fra før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 åringen kjøpte 140 gram amfetamin og 306 ecstasytabletter i Oslo og fraktet stoffet til Trondheim for å selge det. I tillegg er han dømt for narkotikabruk, og for å ha vært i besittelse av 7,3 gram kokain og drøy 64 gram hasj, skriver Adresseavisen.

Trondheim forhørsrett idømte mannen samfunnstjeneste i 330 timer. Normalt kvalifiserer en slik sak til ubetinget fengsel. Mannen har fra før kun en bot for forsøk på tyveri og han har medvirket til å oppklare saken ved å identifisere bakmennene.

- Dommen er etter min mening for mild. Nå skal vi vurdere om vi går videre med saken, sier politiadjutant Bente Bøklepp Myran ved Trondheim politidistrikt til Adresseavisen.

Hun ba om to års fengsel for 25-åringen og sender nå en instilling til statsadvokatene i Trondheim om hva som bør skje videre. Mye tyder på at saken kan bli anket, samfunnstjeneste for så store mengder narkotika forekommer svært sjelden.