Samfunnstjeneste for Vanunu

Snakket med utenlandske medier tross forbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mordechai Vanunu, som måtte sone 18 års fengsel etter å ha avslørt Israels atomvåpenprogram, må avtjene samfunnstjeneste for å ha snakket med utenlandske journalister.

Vanunu, som ble løslatt etter endt soning i 2004, har nektet å etterkomme et forbud mot å snakke med utenlandske journalister.

Et av de første intervjuene han gjorde var å stille på nettmøte for å svare Dagbladet.nos lesere.

Den israelske regjeringen har gjentatte ganger truet med å fengsle ham på nytt, og tirsdag må Vanunu på nytt møte i retten.

Etter tiltalen risikerte den tidligere atomteknikeren seks nye måneder i fengsel, men dette ser det nå ut til at han slipper, skriver The Sunday Times.

Forsvareren Avigdor Feldman opplyser til avisen at Vanunu har gått med på en avtale som i stedet innebærer seks måneders samfunnstjeneste.

Det var The Sunday Times som i 1986 trykket Vanunus avslørende bilder fra det israelske atomvåpenanlegget i Dimona. Kort tid etter ble han tatt til fange av israelske etterretningsagenter i Europa og smuglet til Israel, der han ble stilt for retten.

Etter løslatelsen i 2004 har Vanunu levd under streng overvåking i Israel. Han nektes å forlate landet, og har søkt om politisk asyl i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer