Nord-Troms tingrett:

Samfunnstopp får nei til løslatelse

Hålogaland lagmannsrett har forkastet anken der den sedelighetssiktede samfunnstoppen i Troms ba seg løslatt fra varetekt.

FORKASTET ANKE: Den sedelighetssiktede samfunnstoppen fikk nei til å bli løslatt fra varetekt i Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
FORKASTET ANKE: Den sedelighetssiktede samfunnstoppen fikk nei til å bli løslatt fra varetekt i Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Troms tingrett ga torsdag politiet medhold i kravet om videre fengsling i fire uker for den siktede mannen.

Da hadde han sittet én uke i varetekt siktet for å ha utnyttet sin stilling til å oppnå seksuell omgang. Siktelsen omfatter også utnyttelse av person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Siktelse utvidet

I forbindelse med fengslingsforlengelsen i forrige uke hadde politiet utvidet siktelsen mot mannen, men verken Nord-Troms tingrett eller Hålogaland lagmannsrett har under ankevurderingen ment at det er hold i deler av denne utvidede siktelsen.

Likevel mener begge domsinstansene at det er godt nok grunnlag i politiets øvrige siktelse til å holde mannen i varetekt i fire nye uker.

Ikke skjellig grunn

- Når det gjelder de ikke-identifiserte fornærmede som politiet tidligere har omtalt, finner lagmannsretten i likhet med tingretten at det på nåværende tidspunkt ikke er skjellig grunn til mistanke om straffbare forhold overfor disse.

Lagmannsretten finner at det foreligger slik bevisforspillelsesfare knyttet til den opprinnelige delen av siktelsen at fengsling er nødvendig, skriver Troms politidistrikt i en uttalelse mandag ettermiddag.

Kripos kommer tirsdag til Tromsø for å bistå det lokale politiet i arbeidet. Fra tidligere har etterforskerne i saken undersøkt store mengder beslaglagt materiale i form av data- og mobilbeslag, samt aktivitet på sosiale medier.

I fengselet

Advokat Ulf. E. Hansen var mandag ettermiddag i fengselet hos sin klient, får NTB opplyst. Fredag sa forsvareren til NRK at en bekymringsmelding fra Finnmark fra år 2000 var grunnlaget for kravet om videre fengsling, og for at politiet utvidet siktelsen. Han beskrev grunnlaget som løse påstander og rykter og ikke noe som hørte hjemme i en siktelse.

- Vi har tatt dette med i siktelsen og mente det var grunnlag for dette og at det ikke kan anses som rykter. Vi tar til etterretning at retten mener det ikke er sannsynlighetsovervekt for at det har skjedd, kommenterte politiinspektør og seksjonsleder ved påtaleenheten i Troms politidistrikt, Elin Nordgård Strand.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer