Samfunnstopp siktet for forhold som kan gå helt tilbake til år 2000

Politiet utvidere siktelsen mot den sedelighetssiktede samfunnstoppen fra Troms.

FENGSLET: En samfunnstopp hjemmehørende i Troms ble torsdag framstilt for forlenget varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
FENGSLET: En samfunnstopp hjemmehørende i Troms ble torsdag framstilt for forlenget varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet mener forholdene som den sedelighetssiktede samfunnstoppen fra Troms er siktet for strekker seg så langt tilbake som til år 2000, ifølge Nordlys.

Mannen ble pågrepet onsdag i forrige uke og varetektsfengslet for én uke med brev- og besøksforbud dagen etter.

Torsdag ble han fengslet for fire nye uker. Ifølge politiinspektør Elin Norgård Strand har tingretten funnet at det er skjellig grunn til mistanke for deler av siktelsen.

Mener det er flere fornærmede

Samfunnstoppen er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang som følge av sin stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, samt utnyttelse av personer under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Tidligere torsdag ble det kjent at politiet utvider siktelsen og ville kreve fire ukers forlenget fengsling, noe de altså fikk rettens medhold i.

- Grunnlaget i siktelsen er utvidet fra tidligere å gjelde en navngitt fornærmede, men gjelder nå flere ikke identifiserte, mulige fornærmede. Politiet mener det er mistanke om at siktede har gjort eller forsøkt å gjøre liknende overfor andre som vi ikke kjenner identiteten til, sa Norgård Strand på en pressekonferanse klokka 18 torsdag kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer