Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samfunnstopp siktet i sedelighetssak

Varetektsfengslet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En profilert samfunnstopp fra Nord-Norge er varetektsfengslet, siktet for sedelighetslovbrudd.

Politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø bekrefter saken overfor Dagbladet.
Mannen ble ifølge politiet varetektsfengslet allerede i går, men det er først i dag saken er blitt kjent via lokale medier.

Taus

Det var Nordlys som først meldte om siktelsen.

- Det er en mann fra Troms som er siktet, og utover det ønsker vi ikke å utdype eller forklare noe mer. Vi er helt i startfasen av etterforskningen, og derfor er det veldig sårbart akkurat nå, sier Hermandsen.

Hun vil ikke si konkret hva mannen er anklages for, men opplyser at han er siktet etter bestemmelsene den gamle straffelovens §224, første ledd bokstav A, og den nye straffelovens §295 bokstav A.

- Vi kan bekrefte at vi etterforsker en sak etter de straffebudene som omtales i lokale medier, og at en mann er siktet. Av hensyn til den videre etterforskningen kan vi på nåværende tidspunkt ikke si noe mer om saken, sier Hermandsen.

Hun vil ikke si hvor lenge politiet har jobbet med saken forut for varetektsfengslingen, som gjelder i en uke med brev og besøksforbud.

«Rystet»

Mannens forsvarer Ulf Hansen sier hans klient tar avstand fra siktelsen.

- Det jeg kan si er at min klient stiller seg helt avvisende til siktelsen. Han forstår ikke anmeldelsen som er inngitt, sier Hansen til Nordlys.

Han beskriver sin klient som «rystet og overrasket» over siktelsen. Den siktede vil imidlertid ikke anke beslutningen om fengsling, skal man tro forsvareren.

- Han har ikke samtykket fordi han mener at siktelsen er basert på feil faktum, men på den andre siden er det viktig for ham at politiet får nødvendig armslag og arbeidsro for å komme til bunns i saken, sier han til avisa.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Hansen, så langt uten hell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!