Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samira Munir er død

Kvinnen som ble truffet av toget ved Kolbotn i Akershus natt til lørdag, var Høyre-politikeren Samira Munir (42).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiførstebetjent Hans-Christian Johansen ved Oppegård lensmannskontor sier det ennå ikke er foretatt formell identifikasjon, men at politiet antar at kvinnen som omkom, er bystyremedlem for Høyre i Oslo, Samira Munir. Hun etterlater seg mann og to sønner.

-  Vi har ingen opplysninger som tyder på at det foreligger noe kriminelt, sier Johansen til Dagbladet.

Munir kom inn i politikken via engasjement for nærmiljøet på Holmlia i Oslo. Hun startet blant annet «nabotreff» som var et tverreligiøst og tverrkulturelt møtested. Hun kom inn i bystyret i 2003 og satt i helse og sosialkomiteen.

Skarp debattant

Men hun ble først og fremst kjent som en skarp debattant i integreringsdebatten. Hun gikk hardt ut mot fundamentalistiske krefter i det islamske miljøet, og var blant annet var motstander av at muslimske jenter bruker slør i skolen.

Leder for Høyres bystyregruppe i Oslo, Bård Folke Fredriksen, sier han og partiet har mottatt budskapet om Munirs bortgang med dyp sorg.

-  Våre tanker går først og fremst til hennes familie og spesielt hennes to barn. Samira vil alltid bli husket som en varm og omtenksom kvinne.

Modig

Samira var modig og kjempet for de verdiene hun satte aller høyest. Frihet, likestilling og et inkluderende samfunn. Hennes åpenhet, ureddhet, styrke og engasjement vil bli husket og dypt savnet i Oslo bystyre og Oslo Høyre, sier Fredriksen til Dagbladet.

-  Dette er veldig trist for oss kolleger i bystyret. Samira Munir var en sterk kvinne med sterke meninger. Hun ville ha endringer i samfunnet i sin retning, noe det står respekt av, sier bystyrerepresentant Akthar Chaudry (SV).

DØD: Høyre-politikeren Samira Munir (42).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!