«Samisk diktatur»

Finnmarkspolitikere hardt ut mot Sametinget. Sametingspresidenten ikke skremt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: - Samer føler seg diskriminerte

(Dagbladet.no): Finnmarksloven har lenge vært et omstridt politisk tema. Nå vekker Sametingets behandling av lovens vedtekter splid i Finnmark, og språkbruken er hard.

-Noen frykter at Finnmark skal bli et norsk Bosnia. Når vi vet hva som har skjedd i Bosnia, er ikke det særlig lovende, sier ordfører Ragnar Olsen (Ap) i Kvalsund til Dagbladet.no.

Olsen er også leder for Vest-Finnmark regionråd, som består av alle kommunene i Vest-Finnmark. Regionrådet har bestemt seg for å boikotte Sametingets vedtak om regler for hvordan den omstridte finnmarksloven skal utøves. Olsen mener at de norskættede i Finnmark nå blir overkjørt av det han kaller et arrogant og maktsykt Sameting.

Kvalsund-ordføreren understreker at han sjøl ikke tror på et norsk Bosnia i Finnmark, han referer bare holdninger han hører hos arge nordmenn. Bosnia ble en blodig slagmark med mange ofre etter etnisk rensing.

Sametinget har også hisset på seg de norskspråklige avisene i fylket. \'Samisk diktatur\' er overskriften på lederen i normalt liberale og samevennlige Altaposten. Avisa Finnmarken skriver også på lederplass at Sametingets flertall gjør seg skyldig i grovt demokratisk overtramp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer