Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samle våpnene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Er det virkelig nødvendig for forsvaret av Norge at 80000 automatgeværer er forvart hjemme hos HV-soldater og at en stor del av geværene oppbevares sammen med skarp ammunisjon? Skal det være en sikkerhet mot mulige terroranslag? Det stiller vi oss meget tvilende til. Tragedien på Geilo i helga viser at massespredning av våpen like gjerne kan være en trussel som en trygghet for de lokalsamfunn HV skal verne. Uansett er det viktig at Stortinget nå drøfter reglene for innehav og oppbevaring av våpen både i Heimevernet og i det sivile samfunn.
  • Noe kan sikkert oppnås ved å skjerpe rutinene for hvem som kan sikkerhetsklareres for å ha våpen hjemme. Men en helseattest er ingen garanti mot psykisk ubalanse. Det kan, som vi vet, ramme den beste og i utgangspunktet mest robuste person. Det skal derfor svært gode forsvarspolitiske grunner til for å opprettholde dagens ordning.
Hele Norges coronakart