-Samleiet skjedde brått og uventet

SKIEN: Den nå 17 år gamle jenta har forklart at hun ble med inn på rommet til Terje Søviknes på vei til et nachspiel fordi han skulle hente noe. Da skal samleiet ha skjedd, brått og uventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor avhørene finner sted vil ikke politiet si noe om.

Den nå 17 år gamle jenta har forklart at hun ble med inn på rommet til Terje Søviknes på vei til et nachspiel fordi han skulle hente noe. Da skal samleiet ha skjedd, brått og uventet. Nå går Søviknes til motangrep og truer med søksmål

Etterpå ble hun funnet virrende rundt i korridoren på Skjærgården hotell i Langesund der det elleville landsmøtet til FpU ble holdt i januar i fjor.

I dag forklarer den unge jenta seg detaljert om det påståtte sexovergrepet for politiet i Porsgrunn.

- Hun trenger mest mulig ro omkring hele saken. Det er nødvendig for at hun skal klare å formidle den sterke opplevelsen hun har hatt, sier hennes bistandsadvokat Roar Vegsund til Dagbladet. Han møtte sin klient og familien i går kveld for å diskutere avhøret. Både politiet og advokaten holder stedet hemmelig.

Ville anmelde

Det er uklart om den nå 17 år gamle jenta vil innlevere en formell anmeldelse mot Søviknes. Hun har vegret seg for dette på grunn av alt oppstyret. Politiet ble orientert om saken den 11. mai i fjor. Men den ble ikke anmeldt.

Moren skal ha ønsket dette, men datteren motsatte seg en anmeldelse fordi hun ikke følte seg sterk nok.

- Min klient blir avhørt som fornærmet i saken i dag, og politiet har satt i gang en etterforskning uavhengig av en anmeldelse, sier advokat Vegsund. En formell anmeldelse eller ikke vil neppe få stor betydning for saken, men det blir framhevet overfor Dagbladet at jentas troverdighet kan økes dersom hun anmelder saken.

Rask avklaring

- Vi har gitt saken prioritet, sier etterforskningsleder, politiadjutant Inger Mysen Conradsen.

Det er etterforskere fra det såkalte voldtektsteamet ved Telemark politikammer som foretar avhørene. Andre politistasjoner bidrar også.

Fremskrittspartiets ledelse med Carl I. Hagen i spissen er blant dem politiet vurderer å avhøre som vitner.

Flere sentrale vitner som var med den 16 år gamle jenta og mistenkte Terje Søviknes før den omstridte hendelsen, skal avhøres. Det skal også personer som var sammen med jenta etterpå. Hun kom aldri til det nachspielet hun trodde hun skulle på sammen med Terje Søviknes.

<B>FULL ETTERFORSKNING:</B> Politiadjutant Inger Mysen Conradsen og politiavdelingssjef Knut R. Horst i Telemark politidistrikt leder etterforskningen av voldtektsanklagene.