Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samler 250.000 underskrifter

250.000 underskrfter skal overbevise regjeringen til å satse på rehabilitering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) -Regjeringen ønsker folk opp av sykesenga. Da er det naturlig å satse mer på rehabilitering, sier forbundsleder Svein Erik Myrseth i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, LHL.

LHL-aktivistene rullet rundt i sykesenger på jakt etter underskrifter.

- I dag ønsker vi å synliggjøre dette i Oslo ved å rulle sykehussenger ned Karl Johan, fra Stortinget til Sentralbanestasjonen. Vi skal be folk skrive under og støtte oss i kravet om flere rehabiliteringstilbud, forklarer Myrseth.


Uenig med Stoltenberg
- Regjeringen er bekymret for langtidssykefraværet og tror det vil gå ned ved at arbeidsgiver tar større del av ansvaret. LHL tror utfordringen kan løses med andre grep.

-Gi heller langtidssykmeldte litt hjelp i form av rehabilitering. Vi er sikre på at flere da ville kommet tilbake i jobb, sier Myrseth.


Lønnsom rehabilitering

LHL har lang erfaring på dette området.

- I følge en undersøkelse vi gjorde på Feiringklinikken i 2005, kom det fram at 72 av 100 som fikk rehabilitering etter hjerteoperasjon var tilbake i jobb ett år senere, mens bare 61 av dem som ikke fikk rehabilitering vendte tilbake til yrkeslivet, opplyser Myrseth.

Rullende demonstrasjon. LHL med vil fokusere på rehabilitering. Foto: Øistein Norum Monsen
Rullende demonstrasjon. LHL med vil fokusere på rehabilitering. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Etterlyser handling fra regjeringen

- Regjeringen vet at rehabilitering lønner seg og den vet at det er mye større sjanse for at folk kommer i jobb etter rehabilitering. Men hvorfor gjør de da ikke noe med dette, undrer Myrseth.

LHL mener det trengs en kraftig satsing fra regjeringens side på rehabilitering, men er redd det også denne gang bare blir med ordene i Soria Moria-erklæringen.