Samler inn en million dollar så despoten kan feire bursdag

- Vi feirer en spesiell person.

SKAL FEIRES: Robert Mugabe blir 90 år i dag, og tyrannens parti Zanu-PF har i den anledning bladd opp omkring en million dollar til en storstilt markering. Foto: AFP / NTB scanpix
SKAL FEIRES: Robert Mugabe blir 90 år i dag, og tyrannens parti Zanu-PF har i den anledning bladd opp omkring en million dollar til en storstilt markering. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Robert Mugabe blir 90 år i dag, og tyrannens parti Zanu-PF har i den anledning bladd opp omkring en million dollar til en storstilt markering.

- Dette er en spesiell feiring. Det er ikke hvem som helst som kan bli 90 år, sa Absalom Sikhosana, ungdomspolitisk sekretær i Zanu-PF, til New Zimbabwe i januar.

- Du blir ikke 90 om du ligger rundt, drikker for mye eller kjederøyker. Vi feirer livet til en helt spesiell person, ved en veldig spesiell anledning.

«Frisk som ei fele» Dagen feires på søndag, da jubilanten selv er tilbake fra grå stær-operasjon i Singapore. Ifølge Zimbabwes statlige TV-kanal, som har utviklet seg til et reint propagandaverktøy for Mugabe, er presidenten «frisk som ei fele».

Om du trodde den søkkrike despoten blar opp selv for å feire bursdagen sin tar du feil: 7. februar ble det arrangert en storstilt pengeinnsamling for å finansiere Mugabes bursdag - slik det er blitt vanlig å gjøre i landet.

Historien om Mugabes Zimbabwe er svært trist lesning.

I de første årene var landet stabilt og økonomisk framgangsrikt, med et landbruk som forsynte Afrika med hvete fra effektive farmer - for en stor del drevet av det hvite mindretallet. Han bygde også opp et av Afrikas beste helse- og utdanningssystemer, påpeker NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer