Samler inn penger tilnorske al-Qaida-krigere

På Grønland i Oslo samler bøssebærere inn penger til norske al-Qaida-krigerne i Syria. Flere millioner skal være sendt ut av landet med hemmelige kurerer.

BØSSEBÆRERE: Flere menn har siden i sommer gått rundt og samlet inn penger på Grønland i Oslo. PST mener pengene blir brukt til å finansiere reisene og oppholdet til de norske al-Qaida-krigerne i Syria. Foto: Dagbladet
BØSSEBÆRERE: Flere menn har siden i sommer gått rundt og samlet inn penger på Grønland i Oslo. PST mener pengene blir brukt til å finansiere reisene og oppholdet til de norske al-Qaida-krigerne i Syria. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere kilder — også i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) — bekrefter overfor Dagbladet at islamister åpenlyst samler inn penger for å finansiere reiser og opphold til nordmenn som kjemper sammen med terrornettverket al-Qaida i Syria.  

Flere menn har siden tidlig i sommer gått rundt i det innvandrerdominerte området i bydelen Grønland på Oslos østkant med innsamlingsbøsser.

Finansierer terrorreiser Det skal være nære forbindelser mellom de som har reist til Syria for å kjempe sammen med militante opprørsgrupper som blir knyttet til terrornettverket al-Qaida, og de som står bak bøsseinnsamlingen på Grønland.  

Mennene som går rundt med innsamlingsbøsser på  Grønland, og ber om støtte til de som kjemper for et fritt Syria, appellerer også til potensielle givere om å gi penger til humanitær støtte.  

Sikkerhetspolitiet mener at de som står bak innsamlingen bruker pengene til å finansiere terrorreiser og opphold i Syria for norske al-Qaida sympatisører.

Bruker pengekurerer Islamistene som samler inn penger skal ikke ha registrert organisasjonen hos norske myndigheter. Det skal ikke være søkt om å føre penger ut av landet gjennom Norges Banks valutaregister.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer