Samler penger til fond mot overgrep

GRIMSTAD (Dagbladet): Barn som blir utsatt for overgrep, har fått en egen stiftelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rettsvesenet har altfor liten respekt for lovverket vårt, mener mangeårig bistandsadvokat i Oslo, Anne Kristine Bohinen.

- Gjennomsnittlig får en voldtektsmann to års fengsel, mens den øvre strafferammen er 21 år, illustrerer Bohinen.

Stiftelse

Sammen med nære pårørende og venner til drapsofferet Stine Sofie Sørstrønen har advokat Bohinen dannet en stiftelse som skal kjempe for å ta vare på barns rettigheter når de er blitt utsatt for volds- og sexovergrep.

I styret sitter også Stine Sofies mor, Ada Sofie Austegard og hennes ektemann Hans Christian Brekke, tante og lokal Ap-politiker Aud Helene Austegard og Bente Bergseth som selv fikk barndommen ødelagt på grunn av voldsovergrep.

Økt minstestraff

- Vi vil arbeide for å øke minstestraffen for overgrep mot barn. Straffen må være i samsvar med den redselen barna opplever, sier Aud Helene Austegard.

«Stine Sofies private stiftelse» har vedtektsfestet at den skal bidra til konkrete prosjekter i et håp om at barn skal kunne ferdes trygt i samfunnet uten å bli utsatt for voldsovergrep, seksuelle traumer og drap.

Ada Sofie Austegard skal i starten jobbe alene på kontoret i Grimstad som kommunen har stilt gratis til disposisjon.

Appell

- Vi håper etter hvert at vi får en viss driftskapital uten at vi trenger å tigge penger. Håpet er at vårt budskap skal ha så vid appell at vi får bred støtte. Ikke minst håper vi at den forestående valgkampen skal bidra til at vi får gjennomslag, sier Ada Sofie Austegard.