Samler Stortinget til pensjonsforhandlinger

Det nye politiske superparet Audun Lysbakken og Siv Jensen har fått med seg toppene i alle Stortingets ni partier til samtaler om et nytt pensjonsforlik. Men innad i regjeringen er skepsisen stor.

FIKK JA: Frp-leder Siv Jensen og SV-leder Audun Lysbakken har fått ja fra samtlige partier på Stortinget på initiativet til samtaler om endringer i beregningsgrunnlaget for pensjonene. Foto: Jørgen Gilbrant/Dagbladet
FIKK JA: Frp-leder Siv Jensen og SV-leder Audun Lysbakken har fått ja fra samtlige partier på Stortinget på initiativet til samtaler om endringer i beregningsgrunnlaget for pensjonene. Foto: Jørgen Gilbrant/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Heldigvis har alle partiene nå takket ja til invitasjonen fra Frp og SV. Jeg håper vi raskt kan bli enige om forslag som bedrer den økonomiske situasjonen for landets eldre. Vi har som mål at en ny modell skal virke allerede fra i år, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

Sammen med SV-leder Audun Lysbakken har hun invitert de parlamentariske lederne i Stortingets partier til pensjonsforhandlinger.

- Dette er en historisk sjanse til å skape rettferdighet for eldre med lave pensjoner. Vi vil ha slutt på pensjonister får mindre å leve av år for år, og vi vil ha minstepensjonistene ut av fattigdom, sier Lysbakken.

- Utstrakt hånd

I brevet til de øvrige partiene kaller Lysbakken og Jensen representantforslaget som SV og Frp har utarbeidet i samarbeid med Pensjonistforbundet, en «utstrakt hånd». Nå håper de at de andre partiene vil gripe denne hånda.

Signalene er positive fra Ap og Sp, og nå har altså også regjeringspartiene sagt at de vil bli med på forhandlingsmøtet.

- Jeg er veldig glad at alle partiene stiller til samtaler. Målet med vårt uvanlige samarbeid med Frp og Pensjonistforbundet var å løse opp i en fastlåst situasjon i Stortinget, og det er vi kanskje nå i ferd med å få til, sier Lysbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer