Samler team som vil stanse Trump

Den kontroversielle pressesjefen ble sparket etter ti dager. Nå prøver han å stikke kjepper i hjulene til president Donald Trump.

PRESSESJEF: Anthony Scaramucci avbildet mens han brifet pressen i Det hvite hus 21. juli 2017. REUTERS/Jonathan Ernst
PRESSESJEF: Anthony Scaramucci avbildet mens han brifet pressen i Det hvite hus 21. juli 2017. REUTERS/Jonathan ErnstVis mer

- Trump vil bli en fenomenal president som til og med vil få et fenomenalt forhold til Barack Obama, sa daværende Trump-rådgiver Anthony Scaramucci til pressen på World Economic Forum i Davos i januar 2017.

Senere ble Scaramucci kommunikasjonssjef for presidenten, men han varte ikke lenge i jobben. Nå går han hardt ut mot sin tidligere arbeidsgiver.

Setter sammen koalisjon

Scaramucci har skapt mange overskrifter både mens han jobbet for Trump og i ettertid. Selv om han ble sparket etter bare ti dager i jobben som kommunikasjonssjef, er det først nylig han gikk offentlig ut og sa at han ikke lenger støtter Trump.

Nå tar han det ett steg videre. Ifølge CNN setter han nå sammen en koalisjon for å stoppe Trump i valget i 2020. Denne skal angivelig bestå av tjenestemenn som tidligere har jobbet for Trump-administrasjonen.

- Jeg er i prosessen av å sette sammen et team av mennesker som føler nøyaktig det samme som jeg gjør, sier Scaramucci til CNN.

Den tidligere pressesjefen mener at hvis flere republikanere går ut og offentlig motsetter seg Trump, vil det starte en prosess som til slutt kan erstatte Trump som republikanernes valg som presidentkandidat.

Kaller hverandre ustabile

- Fyren er ustabil. Alle på innsida vet det, alle på utsida vet det. La oss se om vi kan finne et levedyktig alternativ, sier Scaramucci.

Scaramucci ville ikke navngi noen av disse tjenestemennene, men hevdet at det i løpet av høsten vil være mange som vil være villige til å uttale seg mot Trump.

- Jeg må få noen tidligere tjenestemenn fra kabinettet til å snakke ut om dette. De vet det er en krise.

Trump har slått tilbake med samme mynt. På Twitter går han hardt ut mot Scaramucci, som han kaller for «veldig ustabil». Samtidig hevder Trump at han knapt kjente Scaramucci.

- Nå framstiller «falske nyheter» det som at han var min venn, skriver Trump.

Sparket

I sin korte tid i Det hvite hus, bidro Scaramucci sterkt til at den tidligere stabssjefen Reince Priebus ble fjernet fra sin jobb. Mens Scaramucci jobbet som kommunikasjonssjef, kalte han Priebus en «jævla paranoid schizofren» og sa at daværende rådgiver Steve Bannon er en person «som forsøker å suge seg selv».

I etterkant av at Scaramucci kalte Priebus «en jævla paranoid schizofren», skrev den tidligere finansmannen følgende Twitter-melding:

- Av og til bruker jeg fargerikt språk. Jeg vil avstå fra dette i framtida, men jeg kommer ikke til å slutte å kjempe for Donald Trump og hans agenda.

Noen dager seinere, 31. juli 2017, mistet han jobben. Scaramucci ble resolutt fjernet av Priebus' etterfølger, John Kelly. Kelly skal bare vært i jobben i noen minutter da han kalte Scaramucci inn på sitt nye kontor for sparke ham.

Kort tid seinere stilte Scaramucci opp til intervju i TV-programmet «This Week» på kanalen ABC News. Der hevdet han at ansatte i Det hvite hus forsøkte å avsette Donald Trump som president.