DREPT: Mandag ble en dansk og en norsk kvinne funnet drept med stikkskader i en fjellregion i Marokko. En person er pågrepet for drapet ifølge myndigheter i landet. Video: Chouf.tv / NTB Scanpix / AP DV Vis mer

Marokko-drapene

Samles i sorg på campus: - Vil bli et stort savn

Norske Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i Marokko mandag. Nå samles medstudenter og faglærere i Bø i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble Bryne-jenta Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) funnet drept i en fjellregion i Marokko. Kvinnene var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø.

Campusleder Marlene Kristin Nilssen ved Studentdemokratiet i Bø sier til Dagbladet at de vil bistå de berørte studentene så godt de kan.

- Vi tenker på alle som er berørt av det som har skjedd, særlig familie og venner. Studentmiljøet i Bø er lite og det vil bli et stort savn på studiestedet, sier hun.

- Privat ferie

- Vi har i dag fått den vonde beskjeden om at to USN-studenter ved campus Bø er drept i Marokko. Vi fikk beskjeden sent i går kveld, sier rektor Petter Aasen til Dagbladet.

Aasen bekrefter at jentene gikk andre året av et bachelorprogram i friluftsliv – «tur- og naturveiledning» – som universitetet tilbyr i Bø i Telemark.

- De to var på en måneders lang privat ferie i Marokko. Tankene våre går nå til jentenes familier. Vi er også opptatt av at alle berørte studenter og ansatte har det bra, og får den hjelpen de trenger. USN har satt krisestab.

Aasen var på vei til campus da Dagbladet snakket med han, og sier at de foreløpig ikke har vært i kontakt med de pårørende.

- Det vil bli holdt en minnestund på campus i nærmeste framtid eller på nyåret. Vi ønsker at så mange studenter som mulig vil være tilstede der.

Alle campusene til Universitetet i Sørøst-Norge flagger på halv stang i dag.

<strong>HALV STANG:</strong> Universitetet i Sørøst-Norge campus Bø flagger i dag på halv stang. Foto: USN
HALV STANG: Universitetet i Sørøst-Norge campus Bø flagger i dag på halv stang. Foto: USN Vis mer

- Fint om de blir tatt

Ordfører Reinert Kverneland i Time kommune i Rogaland forteller til Dagbladet at kommunen iverksatte et kriseteam i går kveld da de fikk beskjeden om dødsfallene.

- Da tok vi kontakt med familien og spurte om hva de ønsket og bistår dem, sier han.

Han legger til at dette er svært tungt for kommunen, som er liten nok til at folk kjenner hverandre.

- Det var trist da jeg så det i nyhetene, men da visste jeg ikke at det kom til å omhandle min kommune. Det er klart dette er tungt, men vi gjør det beste ut av det og hjelper så godt vi kan.

Tirsdag morgen ble en person for drapene på den norske og danske kvinnen i Marokko. Det opplyser innenriksdepartementet i Marokko til AFP.

Ordføreren bekrefter at han har lest det.

- Vi får ikke igjen jentene av den grunn, men det er fint om de blir tatt.

<strong>STUDERTE HER:</strong> Norske Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) som ble funnet drept i Marokko studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø. Foto: Google Maps
STUDERTE HER: Norske Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) som ble funnet drept i Marokko studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø. Foto: Google Maps Vis mer

Tilkallingsvikar

Dagbladet har vært i kontakt med rådmann i Bø kommune, Åse Egeland, som opplyser at den norske kvinnen var tilkallingsvikar i kommunen ved siden av studiene.

Videre forteller hun at det er et tett samarbeid mellom kommunen og et kriseteam som er iverksatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer