Marokko-drapene

Samles i sorg på campus: - Vil bli et stort savn

Norske Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i Marokko mandag. Nå samles medstudenter og faglærere i Bø i Telemark.

DREPT: Mandag ble en dansk og en norsk kvinne funnet drept med stikkskader i en fjellregion i Marokko. En person er pågrepet for drapet ifølge myndigheter i landet. Video: Chouf.tv / NTB Scanpix / AP DV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble Bryne-jenta Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) funnet drept i en fjellregion i Marokko. Kvinnene var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø.

Campusleder Marlene Kristin Nilssen ved Studentdemokratiet i Bø sier til Dagbladet at de vil bistå de berørte studentene så godt de kan.

- Vi tenker på alle som er berørt av det som har skjedd, særlig familie og venner. Studentmiljøet i Bø er lite og det vil bli et stort savn på studiestedet, sier hun.

- Privat ferie

- Vi har i dag fått den vonde beskjeden om at to USN-studenter ved campus Bø er drept i Marokko. Vi fikk beskjeden sent i går kveld, sier rektor Petter Aasen til Dagbladet.

Aasen bekrefter at jentene gikk andre året av et bachelorprogram i friluftsliv – «tur- og naturveiledning» – som universitetet tilbyr i Bø i Telemark.

- De to var på en måneders lang privat ferie i Marokko. Tankene våre går nå til jentenes familier. Vi er også opptatt av at alle berørte studenter og ansatte har det bra, og får den hjelpen de trenger. USN har satt krisestab.

Aasen var på vei til campus da Dagbladet snakket med han, og sier at de foreløpig ikke har vært i kontakt med de pårørende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer