Samles til minnemarkering i Stortinget i morgen

Kong Harald og kronprins Haakon vil være til stede under markeringen.

MINNESMARKERING: I morgen holdes en minnemarkering for ofrene etter terrorangrepene fredag 22. juli. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
MINNESMARKERING: I morgen holdes en minnemarkering for ofrene etter terrorangrepene fredag 22. juli. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen samles regjeringen og stortingsrepresentantene til en minnesmarkering for de drepte etter bombeangrepet på Regjeringskvartalen og massakren på Utøya fredag 22. juli.

Både kong Harald og kronprins Haakon vil være tilstede under markeringen, samt tre representanter for AUF, en representant for hvert departement og høyesterettsjustitiarius.

Markeringen er også åpen for publikum, og de nærmeste pårørende til de omkomne vil prioriteres hvis det dukker opp veldig mange mennesker.

Først vil stortingspresident Dag Terje Andersen holde en tale før han gir ordet videre til stasminister Jens Stoltenberg.

Hedrer ofrene Mellom talene vil Arve Tellefsen spille fiolin. Han vil blant annet spille «En mors bønn» og «Seterjentenes søndag» av Ole Bull og «Gabriels obo» av Ennio Morricone.

Stortingspresidenten vil også lese på navnene på alle de omkomne for å hedre dem.

Etter minnesmarkeringen, som avsluttes med nasjonalsangen, vil det også være en sammenkomst for de fremmøtte. Kongen og kronprinsen vil ikke delta på denne sammenkomsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer