Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samles til topphemmelig oljetoppmøte i Oslo

Nå samles makteliten innen oljebransjen i verden i Holmenkollen, men hva som skjer på det godt bevoktede hotellet slipper ikke ut.

OLJE:  Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, og en rekke av verdens oljetopper samles til hemmelig toppmøte i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OLJE: Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, og en rekke av verdens oljetopper samles til hemmelig toppmøte i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Thomas C. Høie / Finansavisen): Samme år oljekrisen brøt ut, ble Sanderstølen-konferansen avholdt for første gang. Til tirsdag samles noen av de tyngste navnene i oljeverdenen bak lukkede dører på Holmenkollen Park Hotel, skriver Finansavisen.

I tillegg til Statoil-sjef Helge Lund kommer Rex W. Tillerson fra Exxon Mobil, Khalid A. Al-Falih fra Saudi Aramco, Ryan M. Lance fra ConocoPhillips og sunnmøringen Paal Kibsgaard fra Schlumberger.

- Oslo Energy Forum er ikke en konferanse i vanlig forstand, men en møteplass for dialog, erfaringsutveksling og relasjonsbygging, sier adm. direktør Johan Nic. Vold.

For 43. gang Mens neste ukes arrangement samler eliten for å diskutere butikk og politikk, var formålet med Sanderstølen-konferansen i utgangspunktet å lære norsk ungdom om den da ferske næringen.

Ifølge Vold, som selv har lang erfaring fra Statoil og Shell, er Oslo Energy Forum en «uformell møteplass».

140 spesielt inviterte ledere innen olje og gass, energi- og kraftselskaper, leverandørindustrien, finansverden, det akademiske miljø samt myndighetsrepresentanter finner veien til Holmenkollen. Fredag slipper en rekke ekstra gjester forbi de mange sikkerhetsvaktene.

- Deltakelsen er basert på invitasjoner, og avholdes i samsvar med Chatham House Rules, sier Vold, som heller ikke lar journalister høre hva oljetoppene diskuterer.

- Pressen er invitert til å møte foredragsholder til intervjuer, sier han til Finansavisen.

Ministermøte Headingen i år er «A changing world - a new vision for energy?», noe som blant annet inkluderer skifergassrevolusjonen i USA, økt fokus på fornybare energikilder, geopolitisk usikkerhet og Asias fremvekst.

- Temaene spenner over geopolitikk, utsikter for verdensøkonomien og klimapolitkken med urbaniseringklima og energi. I tillegg blir globale utfordringer inneN olje- og gassindustrien tatt opp, sier Vold til avisen.

Blant nordmennene som skal på podiet er Statoils Helge Lund, Schlumbergers Paal Kibsgaard og Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen.

Olje- og energiminister Tord Lien (FrP) skal diskutere bredere energispørsmål med Storbritannias energiminister Michael Fallon og Sospeter Mohungo fra Tanzania, skriver Finansavisen.

Flere nyheter Hegnar: Elbiler koster staten titalls milliarder
Nedtur for Fredriksen og Hagen da børsen steg
Oljeselskap og flyselskap blant ukens 114 konkurser

Hele Norges coronakart