Samlet ammunisjon i et halvt år

Robert Steinhäuser forberedte massakren i Erfurt i lang tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nesten et halvt år før han gikk inn på Johann Gutenberggymnaset i Erfurt samlet 19-årige Robert Steinhäuser store mengder ammunisjon, skriver Aftonbladet.

- Han hadde over 500 skarpe skudd igjen i vesken som ble liggende igjen etter ham på skoletoalettet, sier en av etterforskerne ved Erfurt-politiet. De fant mer enn hundre skudd til i hjemmet til 19-åringen.

Steinhäusers foreldre visste ikke at han var utvist fra skolen på grunn av forfalskede legeerklæringer, og ingen vet hva han har brukt dagene siden november i fjor til. Foreldrene hevder de trodde han gikk til gymnaset på fredag for å avlegge eksamen.

Samtidig tror politiet at han har hatt minst en medhjelper til skolemassakren. Flere timer etter den tragiske hendelsen ble Roberts hjemmeside oppdatert, og politiet vet ennå ikke hvem som var inne og hjalp ham med oppdateringen.

16 mennesker ble drept ved Johann Gutenberggymnaset før gjerningsmannen tok sitt eget liv. 14 av de drepte var lærere ved gymnaset.

HELTEN: Rainer Heise klarte på en dramatisk måte å stanse Steinhäusers herjinger på Johann Gutenberggymnaset i Erfurt. Men da hadde allerede 16 mennesker blitt skutt og drept av 19-åringen.