DØDSULYKKE:  Den 23 fots fritidsbåten fikk store skader i skroget etter grunnstøtingen. Den ble funnet med kjølen opp av letemannskapene, og ble slept i land. Foto: John Colbensen / Sunnmørsposten
DØDSULYKKE: Den 23 fots fritidsbåten fikk store skader i skroget etter grunnstøtingen. Den ble funnet med kjølen opp av letemannskapene, og ble slept i land. Foto: John Colbensen / SunnmørspostenVis mer

Samlet i sorg

Innbyggerne i Haram kommune samles i sorgen etter båtulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsledelsen tror ikke det er håp om å finne den siste savnede — Holger André Flåten Løkka (17) fra Ålesund — i live.
Lørdag kveld åpnet kirken på Haramsøy dørene for dem som ønsket å samles etter ulykken.

— Vi blir veldig påvirket av en slik ulykke. Når folk forsvinner så brått og uventet, gjør det noe med oss alle, sier Haram-ordfører Bjørn Sandnes, som også er leder for kommunes kriseteam, til NTB.

Frigjort navn
Politiet har nå frigjort navnene på tre av de involverte personene knyttet til småbåtulykken utenfor Ålesund i natt.

Bjørn Leif Flem (40) og Janne Elise Jørgensen (37) er meldt omkommet. Politiet opplyser at Holger Andrè Flåten Løkka (17) fremdeles er savnet.

Avsluttet søk

Tidligere i kveld ble det besluttet at dykkerne skulle avslutte søket for dagen på grunn av dårlig lys og siktforhold. Også de frivillige båtene har gitt seg for dagen på grunn av vær og lysforhold.

Røde Kors fortsetter søket utover kvelden med overflate- og landsøk. I tillegg er en hundeekvipasje fra Norske Redningshunder på stedet, skrev politiet i en pressemelding.

- Fortsetter til det blir mørkt
Tidligere i dag meldte politiet at de ville vurdere hvor lenge det er forsvarlig å fortsette søket etter den siste savnede personen utover kvelden.

- Dykkere vil fortsette til det blir mørkt, sa påtroppende operasjonsleder Arild Reite.

Behandlet tre skadde Helse Møre og Romsdal opplyser på sine nettsider at Ålesund sjukehus har behandlet tre pasienter etter forliset. To av de tre er fremdeles innlagt, mens den tredje, som er en yngre kvinne, er behandlet på poliklinisk avdeling for lettere fysiske skader.

De to andre pasientene er en mann født i 1977 med lettere skader, og en kvinne født i 1984 med alvorlige mage- og ansiktsskader.

Redningsmannskepene ble varslet om ulykken ved 22-tiden.