Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samlet inn 212 millioner bare i mars

Obama leder pengegalloppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Presidentkandidaten Barack Obama har klart å samle inn 40 millioner dollar, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det er 211.980.000 norske kroner med dagens kurs. Dette kommer på toppen av de 55 millioner dollarne - eller 291.472.500 norske kroner - som han samlet inn i løpet februar.

Pengegalloppen mellom kandidaten Hillary Clinton og Barack Obama vil kunne bli avgjørene for hvem som blir demokratenes utfordrer mot republikaneren John McCain.  

Ikke overrasket Hillary

Foreløpig ser det ut som det er Obama som leder den kampen. Clintons talsperson, Howard Wolfson, fortalte i dag at de ikke kom til å offentligjøre hvor mye penger de har samlet inn før 20. april.

- Vi visste at han kom til å få samlet inn flere penger enn oss. Det har han gjort de siste månedene. Men vil vil ha de midlene vi trenger for å vinne valget, sier Wolfson.

Obama har flest delegater

Ifølge nettstedet RealClearPolitics.com har Obama nå 1.635 delegater i ryggen, medregnet 218 såkalte superdelegater, partiveteraner som står fritt til å støtte hvem de vil under landsmøtet i august, og som alt har gitt sin tilslutning til Obama.

HAR MEST PENGER: Barack Obama er flinkere pengeinnkrever enn Hillary Clinton. Foto: AFP
HAR MEST PENGER: Barack Obama er flinkere pengeinnkrever enn Hillary Clinton. Foto: AFP Vis mer

Hillary Clinton har ifølge nettstedet sikret seg 1.499 delegater, blant dem 251 superdelegater som rett nok kan ombestemme seg helt opp til siste sekund.

ABC News har regnet seg fram til at Obama har støtte fra 1.628 delegater, mens Clinton har 1.497.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media