Samlet inn millioner til hjemløs - beholdt det selv

Det så ut til å gå så bra for hjemløse Johnny Bobbitt. Så snudde alt.

SLIK STARTET DET: Det surnet til mellom Johnny Bobbitt jr. og Mark D'Amico og Katie McClure etter pengetrøbbelet. Foto: AP
SLIK STARTET DET: Det surnet til mellom Johnny Bobbitt jr. og Mark D'Amico og Katie McClure etter pengetrøbbelet. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet i fjor høst, da Katie McClure fikk hjelp av hjemløse Johnny Bobbitt junior da hun gikk tom for bensin på en motorvei i byen Philadelphia i Pennsylvania.

Mannen gikk noen kvartaler og kjøpte bensin til henne for de siste dollarene han hadde.

Etterpå sa hun at hun ikke hadde noen penger å betale ham tilbake med, men kom flere ganger tilbake dit han oppholdt seg, og ga ham penger, klær og mat, ifølge NBC Philadelphia.

Samlet inn flere millioner kroner

Etter å ha besøkt ham flere ganger, startet hun også en innsamlingskampanje for Bobbitt.

- Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre mer for denne mannen, som gjorde alt han kunne bare for å hjelpe meg den dagen. Jeg tror virkelig at alt Johnny trenger er en liten pause. Med deres hjelp kan jeg forhåpentligvis være den som gir ham det, skriver McClure på innsamlingskampanjens nettside.

Det rant inn med penger, og kampanjen nådde raskt målet på 10 000 dollar. Til slutt ble over 400 000 dollar samlet inn - omtrent 3,3 millioner kroner.

- Han vil aldri måtte bekymre seg for å ha tak over hodet igjen!, skriver paret på innsamlingssida, som drives av GoFundMe, ifølge The Philadelphia Inquirer.

Kampanjen fikk stor oppmerksomhet i media, og McClure og Bobbitt var blant annet på tv-programmet Good Morning America, og ble intervjuet av BBC.

Ble hjemløs igjen

Historien har likevel ikke en så lykkelig slutt som man kanskje skulle tro. Nå hevder Bobbitt å ikke ha sett snurten av pengene. Ifølge ham har McClure og kjæresten Mark D'Amico brukt pengene selv.

Paret skal ha kjøpt en campingvogn til Bobbitt, og plasserte det på en eiendom som McClures familie kontrollerte. I juni ble imidlertid Bobbitt kastet ut, og han er dermed hjemløs igjen.

Nå har Bobbitt gått til sak mot paret, og fredag påla en dommer paret å gi mannen det som er igjen av pengene. Dommeren krevde også at paret legger fram en oversikt over hver eneste dollar de har brukt.

Nekter for å ha brukt pengene

Bobbitt sier til The Philadelphia Inquirer at McClure nå kjører en splitter ny BMW, og at hun har dratt på flere ferieturer til California, Florida og Las Vegas.

Paret selv hevder å ha brukt sine egne penger på dette, og at D'Amico ga bilen i gave til McClure. Turen til California skal ha vært en gave fra talkshowet «The Ellen DeGeneres Show», som inviterte dem for å snakke om kampanjen for Bobbitt.

The Philadelphia Inquirer skriver at paret hevder de holder tilbake om lag halvparten av de 400 000. D'Amico hevder at han holder pengene tilbake fordi Bobbitt har et narkotikaproblem.

D'Amico nekter for å ha brukt pengene selv. Han har sagt at han brukte 500 dollar på et kasino, men forklarte at han betalte det tilbake med pengene han vant.

Paret har også fortalt The Philadelphia Inquirer at de ga Bobbitt 25 000 dollar, men at han brukte det opp i løpet av to uker. De sier også at Bobbitt har stjålet fra dem, og tatt tingene deres for å få penger til dop. Bobbitt selv nekter for dette.

Det er uklart hva som er igjen av summen på 400 000, men paret har blitt bedt om å returnere det som er igjen innen fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer