Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samlet LO

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representantskapet i LO samlet seg i går bak ledelsens forslag til hovedkrav foran årets lønnsoppgjør. Dermed går et samlet LO til forhandlingene med detaljerte krav om en framtidig afp-ordning som skal være minst like god som dagens, vel å merke for dem som ikke har arbeidsinntekt ved siden av. Vedtaket innebærer samtidig at aksjonen

«Forsvar AFP» har fått tilnærmet fullt gjennomslag innad LO. For relativt kort tid siden fortonet det seg nesten umulig å forene aksjonistenes krav om å bevare afp på dagens nivå med pensjonsreformens mål om å få folk til å stå lenger i arbeid. Nå tror både LO-ledelsen og statsministeren at det skal være mulig.

Men forhandlinger gjenstår. Den avtalefestede pensjonsordningen er en trepartsavtale mellom LO, NHO og staten. Det er altså ikke nok at toppene i arbeiderbevegelsen finner fram til en løsning uten at også NHO er med på laget. Men all erfaring tilsier at partene kommer fram til en salomonisk løsning, som alle parter kan leve med, særlig når alternativet er storstreik. Det er verken godt eller konstruktivt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media