Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samlet presse til retten for å få Treholt-dokumenter

Samlet norsk presse saksøker staten.

VIL HA INNSYN: En samlet presse vil ha innsyn i fortsatt hemmeligholdte dokumenter i saken mot Arne Treholt. Her er Treholt (foran) på vei ut fra Drammen kretsfengsel i 1984. Foto: Odd Wentzel
VIL HA INNSYN: En samlet presse vil ha innsyn i fortsatt hemmeligholdte dokumenter i saken mot Arne Treholt. Her er Treholt (foran) på vei ut fra Drammen kretsfengsel i 1984. Foto: Odd Wentzel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressen har saksøkt staten for å få innsyn i lydopptakene og dommen etter rettssaken mot Arne Treholt i 1985. Politiets sikkerhetstjeneste har tidligere nektet mediene innsyn i de hemmeligstemplede dokumentene.

NRK, Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund saksøker staten på vegne av en samlet norsk presse, inkludert Aftenposten, VG, Dagbladet og de største regionavisene, melder NRK.

Mediene krever innsyn i hele opptaksmaterialet og dommen fra rettssaken da Arne Treholt ble dømt for spionasje i 1985. Politiets sikkerhetstjeneste har allerede avvist kravet om innsyn.

Politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, sier at nå får Oslo tingrett bestemme:

- Jeg håper at dette fører til en åpen sak. Det er viktig med tillit i denne saken, og åpenhet er en forutsetning for tillit, sier Stanghelle som dekket saken for Arbeiderbladet på 80-tallet.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media