Samling i bånn

Ap vakler videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet avsluttet sitt landsmøte i ettermiddag med å banke gjennom alle kandidater til ledelsen uten debatt eller avstemning.

Så mimret Thorbjørn Jagland om Folkets hus før arvtaker Jens Stoltenberg takket funksjonærene. Slik skal partiet tilbake til makten.

La meg straks understreke at jeg bare besøkte landsmøtets siste dag. De grundige politiske analysene kommer i Dagbladet imorgen. Her er bare noen løsaktige inntrykk og strøtanker:

  • Halvparten av sentralstyremedlemmene (20 totalt) er nye. Halvparten (ni) er kvinner og sentralstyret er trolig det yngste på 50 år.
  • Alle navnene som har figurert som nestlederkandidater de siste turbulente månedene, er med.
  • Oslopartiets og en av Aps mest spennende politikere, Rune Gerhardsen, er ikke med. Han er trolig for kontroversiell på hjemmebane og upopulær i kommunesektoren. I stedet kom den smarte bakspilleren Jan Bøhler inn. Han er ingen velgermagnet.
  • Den nye partiformannen ga fra seg anledningen til å vinne stemmer fra podiet. I stedet brukte han takketalen til å rose landsmøtet for å fatte så få politiske vedtak. - Nå ønsker vi enhet, ro og samling for felles mål, sa Jens. I stedet for å forklare velgerne hva partiet vil gjøre for dem. Nok en forspilt mulighet fra mannen Jagland lovet vil bli statsminister igjen.

    Så tok delegatene hverandre i hendene og sang nylig avdøde Stein Ove Bergs tekst:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer