Samling i sorg

JONESBORO (Dagbladet): I går ble 12-årige Paige Ann Herring stedt til hvile i Jonesboro, som den første av de fem dødsofrene for skuddene mot elever og lærere ved Westside Middle School. Mange i begravelsesfølget var medelever fra Westside. Flere av barna møtte i skolejakkene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paige Ann fylte tolv år et par uker før kulene fra skolekameratene Andrew Golden (11) og Mitchell Johnson (13) gjorde slutt på hennes korte liv. Tre av hennes medelever og engelsklæreren Shannon White døde sammen med henne. 11-årige Natalie Brooks ble stedt til hvile seinere i går. I dag begraves Shannon White (32), Stephanie Johnson (12) og Britthney Varner (11).

Jonesboro har begynt på den lange veien tilbake til en hverdag som aldri vil bli den samme som før de fatale skuddsalvene på tirsdag.
- Hun var ei nydelig, lita jente. Hun var min lille engel, sa Paige Anns bestefar da han mistet barnebarnet sitt i tragedien.

Paige Ann var datteren til hans eldste sønn Tony og svigerdatteren Pam. De har ett barn til, Mandy, som er seks år.

Håp

Pastor Gary Cremeens forrettet begravelsen for Paige Ann i går, som samlet omkring 500 mennesker.

- Gud forlot ikke Jonesboro på tirsdag. Han vil at vi skal bringe håp, lys og kjærlighet til en verden som sårt trenger det, sa pastor Cremeens.

- Helbredelsen kan ikke begynne før vi tilgir.

Celine Dions «My Heart Will Go On» fra filmen «Titanic» ble spilt ved bisettelsen. På andre rad i kapellet satt ei lita jente med en teddybjørn i armene.
En blomsterbukett med rosa og hvite blomster sto på Paige Anns kiste. Ved siden av var det stilt opp et fotografi av den unge jenta.

På bildet var hun kledd i sin røde basketballdrakt, med en ball i hendene og med noen av premiene ved siden av seg.

Foreldre omfavnet barna sine og trykket dem inntil seg før, under og etter seremonien.

Vake

Det ble holdt vake for Paige Ann og Natalie torsdag kveld. Venner og skolekamerater kom for å ta et siste farvel. Ved siden av Natalies kiste var det stilt opp flere fotografier av henne på forskjellige alderstrinn. På ett av bildene var hun ei lita jente i en hvit kanindrakt. På et av de siste fotografiene var hun kledd i en rosa kjole.

- Jeg håper alle nå vil gi befolkningen i Jonesboro tid til å sørge, sier president Bill Clinton, som i går var på statsbesøk i Sør-Afrika.
Justisdepartementet i Washington uttalte i går at de føderale myndighetene har bestemt at de ikke vil tre inn i prosessen mot Mitchell Johnson og Andrew Golden. Straffeloven i Arkansas slår fast at barn under fjorten år ikke kan stilles for retten som voksne, uansett hvor grove forbrytelsene er. De to tenåringene vil dermed slippe ut av fengslet når de fyller 18 år.

SØRGET: 500 mennesker var samlet da Paige Ann Herring ble begravet i går.