VELFERDSSTATEN:

Samling om kutt i sykelønna

Lederne i de ikke-sosialistiske ungdomspartiene frykter at velferdsstaten revner hvis det ikke raskt tas grep.

FRAMTIDA: Ungdomspartienes ledere utfordrer moderpartiene om framtida til velferdsstaten. - Begynn med å redusere sykelønna til 80 prosent fra første dag, sier fra venstre: Sondre Hansmark (Unge Venstre), Sandra Bruflot (Unge Høyre), Bjørn-Kristian Svendsrud (FpU) og Martine Tønnessen (KrFU). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRAMTIDA: Ungdomspartienes ledere utfordrer moderpartiene om framtida til velferdsstaten. - Begynn med å redusere sykelønna til 80 prosent fra første dag, sier fra venstre: Sondre Hansmark (Unge Venstre), Sandra Bruflot (Unge Høyre), Bjørn-Kristian Svendsrud (FpU) og Martine Tønnessen (KrFU). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Regjeringspartienes ungdomsledere Sandra Bruflot, Unge Høyre, Bjørn-Kristian Svendsrud, FpU og Sondre Hansmark, Unge Venstre har full støtte fra KrFUs Martine Tønnessen.

Til Dagbladet forteller kvartetten at de er utålmodige og vil jobbe hardt for å få politisk gjennomslag for innstramminger.

- Begynn for eksempel med å redusere sykelønna til 80 prosent fra første dag, sier de.

KrFU: - Ikke usosialt

- Vi mener det verken er usolidarisk eller usosialt å kutte i sykelønna. Dersom du har sykelønn er du en del av arbeidsstyrken i Norge, og dermed ikke en av de svakeste i samfunnet, sier Martine Tønnessen (29), leder i Kristelig Folkepartis Ungdom.

- Hvis vi kutter i sykelønna kan vi for eksempel øke uføretrygden, slik at forskjellene mellom ytelsene til dem som er litt syke og dem som er varig utenfor arbeidslivet blir likere, sier hun.

KrFU vil foreta en gjennomgang av velferdsytelsene for å sikre at man også kan ha en velferdsstat i framtida.

- Det er flere grep som kan tas for å målrette ytelsene slik at man bedre treffer dem som faktisk trenger det. Velferdsstaten skal hjelpe dem som trenger det mest, og være et sikkerhetsnett om du faller utenfor, sier Martine Tønnessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer