Samlingspunktet er borte

HEDRUM i Larvik (Dagbladet): 12 år gamle Kristin Julie Johansen var et samlingspunkt i klasse 6a ved Bommestad skole utenfor Larvik. Torsdag kveld ble hun drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På vei til sin lokale badeplass skulle 12-åringen bare innom en venninne. Hun ble drept før hun kom fram. Det som skulle være en koselig badetur til den fine stranden ved Goksjøen på Mørk utenfor Larvik, endte som et mareritt.

Alarmen går

Da venninnen ringte til Kristins foreldre ved 19.30-tida, ble det slått alarm. Hun hadde ikke kommet fram som avtalt. Foreldrene ante med en gang uråd da deres punktlige og pålitelige datter ikke holdt avtalen om å hente venninnen.

Kristin dro hjemmefra om lag klokka 18.30. Hun syklet nordover langs riksvei 304, som passerer hjemmet hennes. Etter halvannen kilometer tok hun av til venstre på Reppesgårdveien, en fire kilometer lang grusvei som leder til Goksjøen. Langs denne veien bor venninnen Kristin skulle hente.

12-åringen ble sist sett syklende langs riksvei 304 klokka 18.45.

En nabokvinne satt på sin veranda overfor riksvei 304 da Kristin syklet forbi denne kvelden. Hun gjenkjente den spedbygde jenta.

- Jeg så at hun kom syklende på en grønn sykkel. Jeg har sett henne passere slik mange ganger før, og alt virket normalt, sier nabokvinnen.

Hun anslår at klokka var blitt noen minutter over 18.30, da hun så Kristin.

Hele det lille samfunnet på Mørk satte umiddelbart i gang leting etter den savnede jenta i et stort område.

Foreldrene blir urolige

Klokka 19.30 fikk en av Kristins nærmeste naboer telefon fra Kristins far.

- Han var veldig bekymret og lurte på om jeg hadde sett henne. Hele bygda var samlet i letingen. Vi trålet veiene, og spurte alle vi møtte om de hadde sett Kristin, sier den mannlige naboen.

Klokka 21.15 ble politiet og redningssentralen på Sola varslet. Et helikopter med varmesøkende kamera søker etter Kristin over skogområdene rundt Goksjøen.

Klokka 23.30 finner en politihund Kristin Julie Johansen drept.

Hennes døde kropp ligger i et skogholt få meter fra Reppesgårdveien. Åstedet ligger omtrent en kilometer fra avkjørselen til riksvei 304.

Ved en dobbelt garasje langs Reppesgårdveien finner politiet Kristins grønne Extreme offroadsykkel, og Manchester United-sekken hun hadde på ryggen under sykkelturen.

30 meter fra sykkelen ligger den døde jenta, delvis skjult av vegetasjonen i et lite skogholt.

12-åringen var kledd i lette sommerklær, en hvit T-skjorte og blå piratbukser i dongeristoff. På hodet hadde hun en leopardflekket sykkelhjelm.

Pliktoppfyllende

Kristin bodde med foreldrene og den 18 år gamle søsteren på Skaret på Mørk. Hun skulle begynne i 7. klasse på Bommestad skole utenfor Larvik.

Kristins klasseforstander, Marit Trandokken, som har vært Kristins lærer siden hun begynte på skolen, beskriver 12-åringen som en snill, intelligent og pliktoppfyllende jente.

- Hun var en elev jeg virkelig var glad i. Det som har skjedd er helt ufattelig. Jeg fikk beskjed om at Kristin var forsvunnet, og håpet at ingen ting hadde skjedd. Det liknet ikke henne å ikke gi beskjed om hvor hun er.

Rektor Guldbrand Gaasholt reagerer selvfølgelig sterkt på hendelsen.

- Kristin var ei jente som ikke ville innlate seg med fremmede. Det er vanskelig å tro at dette er sant, sierGaasholt.

Aktiv idrettsjente

Kristin Julie Johansen var som hele sin famile en aktiv idrettsutøver. Hun drev med flere idretter, og hadde nettopp begynt å løpe orientering.

Drapet på Kristin er et hardt slag for venninnen hennes. I går kom flere av dem til politisperringene rundt åstedet. De gråt og viste sin sorg.