Samlivs- bruddet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen er opptatt av at brukerne i offentlig sektor skal møte service, respekt og et forståelig regelverk. Det er også viktig at personer som må oppsøke offentlige kontorer, kan møte ett hjelpeapparat og ikke risikerer å bli sendt fra kontor til kontor.

I den forbindelse har jeg varslet en gjennomgang av hvordan det offentlige hjelper par som ønsker å gå fra hverandre. Ikke før hadde media varslet at jeg «ville gjøre det lettere for folk å skille seg», før Kristelig Folkeparti uttalte at jeg måtte tenke på barna. Her er det behov for en oppklaring. Selvsagt er jeg bekymret for hvordan barna får det under og etter et samlivsbrudd. Selvsagt er jeg opptatt av å skape et samfunn som oppmuntrer til langvarige og stabile parforhold. Men når bruddet er et faktum, er det viktig at folk møter et hjelpeapparat som sikrer den svake part, som har fokus på barna og som bidrar til å gjøre prosessen minst mulig smertefull. At dette skulle være å oppmuntre til skilsmisser, er en meningsløs påstand. Skulle en følge en slik tankegang, burde en opprette enda flere offentlige kontor som gjorde selve skilsmisseprosessen enda vanskeligere. Samlivsbrudd handler ikke om byråkrati, men om to mennesker som finner ut at de ikke kan leve sammen. I dag må de som ønsker å gå fra hverandre, forholde seg til en rekke offentlige instanser. Ikke minst er dette en relevant problemstilling når det er barn med i bildet. På vegne av brukerne har jeg en ambisjon om å gjøre dette bedre og enklere.Et samlivsbrudd reiser en rekke spørsmål. Kunne bruddet vært unngått? Hvordan skal vi sikre eventuelle barn et best mulig liv etter et brudd? Jeg er opptatt av begge disse spørsmålene. Vi må gjøre noe med foreldrenes stressede hverdag. Vi må bli bedre til å tilby par som sliter, god hjelp.

I tillegg er jeg svært opptatt av hva foreldres konflikter gjør med barna. Dette er selvsagt en relevant problemstilling, enten foreldrene lever i et konfliktfylt samliv eller opprettholder en konflikt etter bruddet. Derfor vil jeg i neste års statsbudsjett styrke hjelpen til de mest utsatte konfliktfamiliene. Barn har krav på å bli skjermet for de mest alvorlige voksenkonfliktene, enten foreldrene lever sammen eller har gått fra hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer