Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samlivsekspertene Træen og Sørensen løser kjærlighetskranglene på sin måte

Samlivsekspertene Bente Træen og Dagfinn Sørensen deler gjerne med folket hvordan de løser sine kjærlighetskrangler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Træen/Sørensen er blant Norges fremste samlivseksperter. Bente er seksualforsker og professor ved Universitetet i Tromsø. Dagfinn er spesialist i klinisk sexologi og jobber som samlivsterapeut med hovedfokus på seksuelle problemer.

- Jeg er enig med McGraw i at det er et viktig førsteskritt å sette søkelyset på seg selv og sin egen effekt på andre. Ellers er jeg ikke tilhenger av å løse samlivsproblemer med å gå hvert til sitt, sier Sørensen.

Han har vært sammen med sin Bente i snart ti år og har vært gift med henne i åtte. Sammen har de to barn på tre og seks år.

- Dette blir for søkt og hodestyrt for meg, sier Bente Træen om McGraws skriverier.

- I et parforhold søker man alltid å bli sett og akseptert for det man er, sier hun.

Ekteparet deler gjerne med folket hva de gjør når forholdet tilspisser seg i en krangel:Den som først vinner tilbake fatningen, tar initiativet til en opprydning. Den andre må svare «nei, jeg er ikke klar for det ennå», eller «ok».Når tida er moden går de gjennom episoden og forteller hverandre om hvordan de følte og opplevde det. Først fokuserer de på den ene, deretter på den andre.

- Bente og jeg har så mange repetisjoner av denne øvelsen at den nesten kommer automatisk.

- Verken Dagfinn eller jeg er flinke til å rydde opp der og da. Vi må banne, sverte og sortere litt først. Metoden krever en stor dose selvdisiplin. Dette er noe vi har lært oss til. Når Dagfinn prater om hva han følte og opplevde under en krangel, må jeg holde kjeft, og omvendt, sier Bente.

PAR I HJERTER: Ekteparet Bente Træen og Dagfinn Sørensen er blant landets fremste samlivseksperter. De krangler og bråker som alle andre par, men har en god metode for å rydde opp i etterkant.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling