Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samme halliker kan stå bak bordeller i tre byer

Trondheims-politiet har mistanke om at en kriminell estlandsk organisasjon står bak bordeller både i Trondheim, Bergen og Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke vanskelig å se at noen av de samme navnene går igjen både i Bergen, Drammen og Trondheim, sier politiinspektør Tone Skålevik ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

I mars starter rettssaken mot tre menn som er siktet for hallikvirksomhet i Trondheim. To av dem - en estlender og en mann fra Trondheim - er dessuten siktet for deltakelse i organisert kriminell virksomhet og menneskehandel.

Siden januar har Trondheims-politiet undersøkt om det kunne være en sammenheng mellom opprullingen av halliksaken i Trondheim og lignende virksomhet i de to andre byene.

I januar ble to menn og to kvinner, som alle kommer fra Estland, arrestert for hallikvirksomhet i Bergen og Drammen.

En av mennene skal ifølge Bergens Tidende ha hatt ansvaret for to bordeller i Bergen, blant annet ved å rekruttere prostituerte fra Estland, fastsette priser og annonsere for virksomheten. Mannen skal også ha prøvd å etablere seg i Trondheim. (©NTB)