Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samme mann mistenkes å stå bak ran og tyveri

Kan ha tatt bussen fra det ene stedet til det andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Bergen etterlyser en mann med rastahår og lett gjenkjennelig jakke etter at to bensinstasjoner i Bergen ble utsatt for tyveri og ran sent onsdag kveld.

- Ingen er pågrepet ennå, og vi har heller ingen navngitte mistenkte. Men alt tyder på at det er samme person som har gjennomført tyveriet og ranet, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til NTB.

Det første episoden skjedde på en Esso-stasjon på Vestkanten i Loddefjord bydel og ble meldt rundt klokka 22.30. Gjerningsmannen hadde forlatt stedet da politiet kom fram.

- Her har gjerningsmannen forsynt seg av kassen og forsvunnet fra stedet. Første melding dreide seg om tyveri, ikke ran, sier operasjonslederen.

Det andre ranet skjedde i 23.15-tiden på Esso-stasjonen på Damsgård i Laksevåg, ikke langt unna. Dette ble oppfattet som en trussel, og betegnes som et ran ettersom mannen hadde et våpen i bukselinningen.

- Ut ifra beskrivelser vi har fått, tyder alt på at det er samme person som står bak. Vedkommende kan ha tatt bussen fra det ene stedet til det andre, sier Myrtvedt.

Gjerningsmannen beskrives som cirka 170-180 centimeter høy, han var ikledd svarte vinterklær, mulig boblejakke og boblebukse og hadde svart rastahår og mørke briller.

- Jakken var veldig spesiell. Den var en halvlang, svart jakke med hette, og med et markert grønt felt på ryggen og grønne glidelåser foran og på lommene. Om noen har vært på bussen rundt Laksevågneset, kan de ha lagt merke til ransmannen. Denne jakken ville man kanskje husket, sier Myrtvedt, som ber folk som tror de kan ha sett mannen om å ta kontakt.

(NTB)

Hele Norges coronakart