- Samme mann ringte på natt til søndag

Politiet har fått interessante tips etter voldtekten i Oslo i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har fått to svært interessante tips fra publikum i kveld etter at en kvinne (36) ble voldtatt i sin egen leilighet i Hertug Skules gate på Tøyen ved 14-tiden i ettermiddag.

Politiet jakter en etnisk norsk mann med Oslo- eller østlandsdialekt, vel 30 år gammel og med mørk, karakteristisk piggsveis.

Klokka 22.30 var ingen pågrepet.  

- Etter at vi gikk ut med beskrivelse av mannen, har vi henvendelse fra et vitne som har sett en mann med samme signalement ute i Hertug Skules gate i går kveld. Vi har ennå ikke fått avhørt dette vitnet, og har ikke flere detaljer. Hertug Skules gate er en kort og oversiktlig gatestubb, sa vaktleder Lennart Kyrdalen på kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no ved 18.30-tiden.

Etter at media gikk ut med signalementet, har også politiet fått et annet interessant tips fra en annen bydel nær Oslo sentrum.

Samme mann i Maridalsveien?

- En kvinne har ringt oss og fortalt at denne mannen ligner på en ukjent mann som ringte på hjemme hos henne i en leilighet i Maridalsveien natt til sist søndag, sier Kyrdalen. Det ringte på hos kvinnen klokka 02.20. Hun så i kikkehullet i døra til leiligheten at det sto en ukjent mann rett utenfor, i inngangen. Derfor låste hun ikke opp, og ga seg heller ikke til kjenne på annen måte. Men i kveld reagerte kvinnen umiddelbart da hun leste signalementet på voldtektsmannen fra Tøyen.

Maridalsveien er en av Oslos lengste gater og veier. Etter det Dagbladet.no forstår skjedde episoden natt til søndag mellom Ila og Sagene, et sted mellom Maridalsveien 120 og 160.

 HER SKJEDDE DET I ETTERMIDDAG:  En ukjent menn banket på, slapp inn og voldtok en kvinne i Hertug Skules gate på Tøyen. I kveld har Oslo-politiet fått tips fra en kvinne i Maridalsveien, som hadde en ukjent mann med samme signalement på døra natt til søndag. Hun åpnet ikke. Foto: Bjørn Langsem.
HER SKJEDDE DET I ETTERMIDDAG: En ukjent menn banket på, slapp inn og voldtok en kvinne i Hertug Skules gate på Tøyen. I kveld har Oslo-politiet fått tips fra en kvinne i Maridalsveien, som hadde en ukjent mann med samme signalement på døra natt til søndag. Hun åpnet ikke. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer

- Vi går ikke ut med ytterligere informasjon om denne henvendelsen før vi har avhørt kvinnen, sier vaktleder Lennart Kyrdalen. Kvinnen som ble voldtatt i familiens leilighet på Tøyen i ettermiddag, var tidlig i kveld fortsatt til undersøkelse og behandling på Oslo legevakt. - Hun har etterhvert kunnet gi en mer detaljert beskrivelse av overfallsmannens frisyre.

Det mørke håret var bare noen få milimeter langt, og det så ut som det var i ferd med å vokse ut igjen etter at han har barbert seg blank på hodet eller brukt klippemaskin.
 

Sirklet inn offeret 

 Mye tyder på at mannen har brukt tid på å finne ut at kvinnen var hjemme uten voksent selskap på ettermiddagen. - Han banket rett på døra til leiligheten. Vi vet ikke hvordan han har kommet seg dit, men hovedinngangen har stått mye ulåst den siste tiden på grunn av byggearbeid i leilighetene i gården, sier vaktleder Lennart Kyrdalen. Oslo-politiet tar i mot tips på telefon 22.66.99.66.

- Samme mann ringte på natt til søndag