Samme offer i tre sexsaker

TRONDHEIM (Dagbladet): Den i dag 17 år gamle jenta skal ha vært offer i tre forskjellige sexsaker med til sammen fem påståtte overgripere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne rystende historien er i ferd med å utvikle seg til en av landets verste sedelighetssaker. Det begynte med en familietragedie, som ble rullet opp for Namdal herredsrett i august i fjor:

Mor, stefar og steonkel, var alle tiltalt for å ha sexmisbrukt jenta på det groveste fra hun var tolv til hun var femten år.

I løpet av rettssaken kom det fram at samtlige tiltalte selv var blitt sexmisbrukt i barndommen. Det kom også fram at stefaren misbrukte jenta i dobbeltsenga, mens mora var til stede.

Ny avsløring

Alle tre ble dømt til lange fengselsstraffer i herredsretten. Saken ble anket til Frostating lagmannsrett, der stefar og steonkel ble dømt, mens mora gikk fri. Seinere er det blitt avslørt flere overgrep mot den samme jenta. En annen onkel, som nå er 28 år gammel, ble for kort tid siden dømt til 20 måneders fengsel for å ha misbrukt henne seksuelt.

Misbruket innbefatter samleie, og skal ha skjedd ved en rekke anledninger mens jenta var i alderen ti til fjorten år.

Men marerittet tar ikke slutt for den unge jenta: Nå er en tredje sexsak under opprulling, der en femte person er satt under etterforskning for å ha misbrukt henne seksuelt.

Ikke avgjort

Politiinspektør Kristin Elnæs ved Helgeland politidistrikt sier til Dagbladet at denne saken er ferdig etterforsket og oversendt statsadvokaten, som ennå ikke har tatt stilling til påtalespørsmålet.

For den i dag 17 år gamle jenta er tragedien ufattelig, uansett utfall av den siste saken.

Ifølge Namdal herredsrett, som behandlet straffesaken mot den 28 år gamle onkelen, er prognosene dårlige for at jenta skal kunne greie å legge overgrepene bak seg.

I dommen heter det at den psykiske ettervirkningen kan gi massive og varige skader.