Samme organisasjon som hacket Demokratene skal stå bak hackerangrepet mot Arbeiderpariet

Også statlige etater og institusjoner har blitt angrepet. 

ARBEIDERPARTIET: Ap-leder Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik (Ap) under en spørretime i Stortinget i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ARBEIDERPARTIET: Ap-leder Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik (Ap) under en spørretime i Stortinget i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeiderpartiets stortingsgruppe er blitt utsatt for et hackerangrep fra Russland, skriver TV 2.

Dagbladet får bekreftet at flere av Arbeiderpartiets stortingspolitikere har vært utsatt for et målrettet angrep via e-poster. Det er usikkert hva hackerne har oppnådd, og om de i det hele tatt har fått ut gradert materiale.

De siste åra har det vært stor aktivitet fra hackergrupper som knyttes til Russland mot Norge. Det spesielle med dette angrepet er at det har vært veldig målrettet.

Representanter og ansatte i partiet ble i går varslet via et brev fra sekretariatsleder.

Dagbladet får bekreftet at myndighetene vet at også statlige etater og institusjoner er angrepet av den samme organisasjonen.

«Jeg kan bekrefte at vi er orientert av PST om at Arbeiderpartiets stortingsgruppe er utsatt for et forsøk på digitalt angrep fra en aktør som PST knytter til fremmed etterretning. Videre håndtering av saken skjer av PST, NSM og andre relevante myndighter», skriver Hans Kristian Amundsen, sekretariatsleder i Arbeiderpartiet, i en sms til Dagbladet.

- Vi kan bekrefte at dette har skjedd, men vi har ingen ytterligere kommentar til saken, sier Trond Øvstedal, informasjonssjef i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer