Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samme sprittype funnet i Eidskog og Sør-Odal

Først etter jul kan dødsårsaken være avdekket.

POLITIADVOKAT: Iren Johnsen Dahl. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Iren Johnsen Dahl. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn, 58 og 59 år gamle, døde tirsdag og onsdag i forrige uke. De bodde på samme sykehjem i Eidskog. En mann i 60-årene ble sist torsdag funnet død i sitt hjem i Sør-Odal. Politijurist Iren Johnsen Dahl ved Kongsvinger politistasjon bekrefter at noe av beslaget hjemme hos sørodølingen er av samme type som det politiet kom over på Skotterud.

Svar etter jul Men fortsatt ønsker ikke politiet å si hva slags alkohol de er kommet over, om det er smuglersprit det er snakk om, eller hjemmebrent.

- Årsaken er at vi ikke vet med sikkerhet hva de tre har drukket, og om vi har gjort riktige beslag, sier Johnsen Dahl til Glåmdalen.

Politiet vil ikke få avklart om de tre alkoholdødsfallene i Hedmark skyldes metanol eller andre giftstoffer før tidligst etter jul. De tre mennene kan også ha lidd en naturlig død, som følge av dårlig helse kombinert med høyt alkoholinntak.

Vurderer amnesti Foreløpig har ikke Hedmark-politiet vurdert noen form for amnesti for innlevering av smuglersprit, slik tilfellet var da 18 personer her i landet døde av metanolforgiftning i 2002- 2004, skriver Aftenposten. Johnsen Dahl sier politiet vil avvente obduksjonsrapportene, og at det kan ta flere uker å få svar.

- Hvis dødsfallene skyldes metanol eller andre giftstoffer i sprit de har drukket, så må vi selvsagt vurdere å gå ut med et amnesti til folk som leverer inn ulovlig sprit. Et eventuelt amnesti må muligens avgjøres av Riksadvokaten, sier Johnsen Dahl.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!