Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammen for fred i Sudan

Forhandlingene om fred i Sudan går for tregt, mener utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson. Hun samlet i dag representanter fra rundt 20 land i Oslo for å diskutere hvordan de kan gjøre noe med den saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forhandlingene har til nå gått alt for tregt, men de siste fire-fem månedene har partene på begge sider vist en helt annen vilje til å forhandle, sier Frafjord Johnson.

Grunnen til denne holdningsendringen mener hun ligger både i sultkatastrofen som har rammet landet, særlig siden i fjor vår, samt i økt internasjonalt press for å finne en løsning på konflikten.

Krigen mellom det muslimske regimet i nord og SPLA-geriljaen og flere andre grupper i sør, bidrar sterkt til at millioner sulter i Sudan.

- Begge parter erkjenner nå åpent overfor oss at de ikke kan vinne denne krigen militært. Det er et stort framskritt, sier Frafjord Johnson til NTB.

(NTB)