Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammen for Mette-Marit

Det ble en kontrastfylt bursdadag for kronprinsesse Mette-Marit og moren Marit Tjessem (64).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marit våknet til et ukebladoppslag der hennes far igjen utleverte familien. Moren startet dagen i vitneboksen i Kristiansand for å forsvare sin voldstiltalte sønn.

Men i går kveld kunne mor og datter endelig ha det fint sammen da de feiret Mette-Marits 30-årsdag sammen med kongen, dronningen og resten av medlemmene av kongehuset. Etter å ha stilt opp for sønnen i rettssalen i Kristiansand tingrett, dro Marit Tjessem rett til Oslo for å feire datterens bursdag. I sjaluppen som førte henne ut til bursdagsfesten, var selvsagt også Mette-Marit, kronprinsen, kongen og dronningen, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med vel fire måneder gamle Maud Angelica.

Se og Hør-intervju

Marit Tjessem hadde også følge av sin sønn Per og hans kone Wenche. De siste dagene har vært preget av tøffe hendelser for Mette-Marit og moren. Mandag startet rettssaken mot broren Espen Høiby, og i går sto faren, Sven O. Høiby, fram i Se og Hør og utleverte sitt forhold til Mette-Marit, sønnen Espen og hans ekskjæreste.

Taklet presset

I går, omgitt av medlemmer fra egen familie og kongefamilien, stanset likevel en tilsynelatende trygg og glad Mette-Marit foran pressekorpset. Synlig gravid og enkelt kledd i en blå orientalskinspirert topp og hvite sommerbukser stoppet hun for å svare på spørsmål: - Har det vært en fin bursdag? ble det spurt.

- Jeg har hatt en kjempefin dag. Veldig hyggelig, smilte Mette-Marit, og holdt hånda til sin mann.

De andre gjestene satt alt i sjaluppen. Bak henne sto kongeparet. - Har du fått mange fine gaver?

- Det har vært veldig mange gaver. Mange fine gaver, svarte Mette-Marit.

Ga hjemmelaget CD

Dagbladet spør kronprins Haakon om maleriet vi hadde sett ham bære inn i leiligheten i Ullevålsveien tidligere på dagen, var hans gave til kona:

Da ler Norges framtidige konge høyt: - Å nei, det var til meg selv, det.

- Hva ga du kronprinsessen da? spør Dagbladet.

- Nei, hva var det jeg ga, da? Noe musikk, svarer kronprinsen beskjedent. Da vi ber ham utdype, svarer Haakon at det «noe hjemmelaget». - En CD med noen musikkting på, sier han brydd.

- Det er en hjemmelaget og personlig gave, la dronning Sonja til.

Så etter det Dagbladet forstår kan Haakon ha gitt sin kone en CD, som muligens inneholder egeninnspilte sanger. Haakon har alltid vært musikkinteressert, og skal visst fortsatt dyrke sang og gitarspill - til husbruk.

Støttet sønnen

Under bursdagsfeiringen kunne Mette-Marits mor endelig slippe unna innpåslitne fotografer og journalister. Det gjorde hun ikke tidligere på dagen, i retten. Der hevdet hun at det sønnen Espen var anklaget for, umulig kan ha skjedd. Og hvis så, så hadde han ikke vært ved sine fulle fem. Marit Tjessem gjentok flere ganger at det for henne var umulig at sønnen kunne ha slått noen.

- Espen er omtrent det motsatte av voldelig, sa hun.

Både hun og sønnen kjempet mot tårene da hun beskrev ham som en svært ansvarsfull person og en veldig god far for sine tre barn. Hun sa videre at Espen hadde vært en stor støtte for henne og resten av familien i vanskelige perioder, og spesielt en støttespiller for Mette-Marit.

SMILENDE OG TRYGG: Kronprinsessen smilte og svarte på spørsmål fra pressen da hun ankom feiringen av sin egen 30-årsdag i går kveld.
FEIRET METTE-MARIT: Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og datteren Maud Angelica var tre av totalt ti deltakere i feiringen av 30-årsdagen.
GAVE TIL SEG SELV: Kronprins Haakon «smugler» et tildekket maleri inn i parets leilighet på dagtid i går.
I SELSKAP: Endelig steg Marit Tjessem ombord i sjaluppen som bragte dem til kongeskipet.
SAMHOLD: Jubilanten med bursdagsgjestene.
TØFF DAG FOR MAMMA: Marit Tjessem startet dagen i Kristiansand tinghus, der hun vitnet for sin voldstiltalte sønn Espen Høiby.
TIL OSLO: Etter formiddagen i tinghuset ankom Marit Tjessem Oslo med sin andre sønn, Per Høiby.