Sammen har Walnut og Mark gått gjennom to ekteskap og tre forlovelser. Avskjeden deres rører tusenvis

Hundrevis møtte opp for å ta farvel. 

SISTE REISE: I 18 år var whippet-hunden Walnut eier Mark Woods' beste venn. Da hundens helse skrantet, ville Mark gi Walnut en siste opplevelse før den tunge turen til dyrlegen. Han postet et innlegg på Facebook, og Walnut fikk et utrolig farvel. Video: Reuters Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For to dager siden fikk hunden Walnut det flere vil beskrive som en lykkelig slutt på et langt liv.

Walnut har stått ved eier Mark Woods' side i 18 år. Sammen har de kommet seg gjennom flere tunge perioder i livet.

«'Walk with Walnut' Dessverre blir jeg nødt til å avlive Walnut lørdag 12. november, så vi kommer til å gå en siste tur sammen på hans elskede Porth Beach klokka 9.30. Jeg vil gjerne at hundeelskere/-eiere og venner vil feire Walnut med oss på favorittstranda hans. Han har hatt et utrolig liv og nå når han har blitt så mye som 18 år, er tiden inne for den siste søvnen. Håper å se deg på lørdag», skrev Woods i et innlegg på Facebook tirsdag forrige uke.

Og invitasjonen fungerte. Lørdag møtte hundrevis av mennesker opp for å gi Walnut en verdig avslutning på livet.

I skrivende stund har Woods Facebook-invitasjon nesten 8000 kommentarer, 19 000 likerklikk og over 2000 delinger.

- En utrolig spesiell hund

På grunn av Walnuts dårlige form, bar Mark Woods ham hele veien.

- Jeg ville ikke bare sitte her og være trist, så jeg tenkte vi kunne gå en siste tur slik at dagen hans ble nogen lunde normal, og slik at dagen min ble ganske normal også. Jeg tenkte det ville være hyggelig å gå sammen med andre og dele øyeblikket, jeg går alltid for meg selv, noe som blir ganske kjedelig i lengden, sa Woods etter turen ifølge The Telegraph.

Like etter tok han Walnut til veterinæren, hvor følgesvennen gjennom 18 år skulle avlives.

- Han har alltid reist rundt sammen med meg, over alt i London og han har stått ved siden av svømmebassenget når jeg har gitt svømmetimer. Vi har vært i alle mulige slags bisarre situasjoner sammen, forskjellige kjærester har blitt sinte fordi jeg alltid prioriterer ham først. Jeg har alltid prioritert ham, og kanskje skulle jeg ikke gjort det, men han er en utrolig spesiell hund.

- Tusen takk

I timene etter Walnuts siste tur, holdt Mark Woods venner og bekjente oppdaterte på Facebook.

«Walnut gikk bort i dag morges klokka 11.56. Familien og våre tre mynder Monty, Nelson og Charlie var også til stede. Det hele var raskt over og han døde i armene mine. Jeg skriver dette innlegget fordi jeg skylder det til alle som har støttet meg, familien og, viktigst av alt, Walnut. Tusen takk til de hundrevis av menneskene som ble med på tur denne morgenen og til alle dem som gikk tur med sine egne kjæledyr over hele verden klokka 9.30», skrev han etter Walnuts bortgang.

Ifølge BBC har de to vært gjennom to ekteskap og tre forlovelser sammen. Selv om forholdene etter hvert tok slutt, har de to alltid holdt sammen.