Advokat Fridtjof Feydt (74) og kona Rigmor (69)

Sammen i døden

Rigmor lå bevisstløs på dødsleiet. Da fikk mannen – den kjente advokaten Fridtjof Feydt – hjerteinfarkt og døde. Så sovnet hun inn.

DØDE BRÅTT: Barna til den avdøde forsvarsadvokaten Fridtjof Feydt snakker om hvordan det var å vokse opp med en kjent advokat som far, og hvordan han døde brått. Reporter: Gunnar Hultgreen. Video: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ASKØY (Dagbladet): Barna til Rigmor og kjendisadvokat Fridtjof Feydt forteller for første gang om dødsdramaet, som gjorde dem foreldreløse.

Det som skulle være et fint og verdig farvel med moren, som var i terminalfasen – og de siste timene før hun skulle sovne stille inn – ble et skjellsettende mareritt.

De tre Feydt-barna, Alexander (39), Benedicte (42) og Henriette (46) hadde i november i fjor kommet hjem til Bærum, for å være sammen med faren, Fridtjof Feydt, i morens siste timer.

Rigmor Feydt hadde lenge vært syk, og familien var samlet seg i stua på Eiksmarka i foreldrenes hjem.

Et halvt år etter de opprivende novemberdagene da de mistet foreldrene – er søsknene samlet hjemme hos eldstedatter Henriette på Askøy utenfor Bergen.

Fortsatt er det tungt å snakke om timene, da de mistet både moren og faren. Natta de og faren skulle veksle på å holde moren i hånda. Og de sammen skulle ta en nær og verdig avskjed med Rigmor – som de elsket på hver sin måte.

Fryktet og beundret

Historien om bondejenta fra Hedmarken og Oslo-gutten fra Frogner begynte tidlig på syttitallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer