Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammen i sofaen

Oljemilliardene skvulpet veggimellom da Jens Stoltenberg og Carl. I Hagen i kveld møttes til dobbel toppduell på tv-skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Så nære - men allikevel så fjerne». TV2s Pål Jørgensen brakte ikke de to toppene i norsk politikk noe særlig nærmere selv om han klemte dem sammen i en trang sofa i «Tabloid»-studioet. Og selv om veien opp til Marienlyst var kort, var avstanden mellom debattantene fortsatt stor da «Redaksjon 21» gikk på lufta noe seinere.

Stoltenberg beskyldte Hagen for å bruke oljepengene han forrige høst ville grunnlovsfrede, både en og to ganger.

- Det er ikke noe parti som så hyppig endrer standpunkt som Fremkrittspartiet, sa Stoltenberg innimellom en endeløs rekke med gjensidige avbrytelser.

Hagen forklarte Frps framgang og Aps tilbakegang med bensinprisen.

- Folk flest er mektig irritert og forbannet på at Norge - som er et styrtrikt land uten statsgjeld og med milliardinntekter - har de dyreste diesel- og bensinavgiftene, sa Hagen.

36,9?

Vil du fortsette som statsminister hvis Frp blir det største partiet ved valget neste høst, spurte Pål T. Jørgensen, som prøvde å lokke et velger-ultimatum a la Jaglands famøse 36,9 ut av Stoltenberg.

- Det er det Stortinget som avgjør. Hvis flertallet ikke vil at jeg skal fortsette, kan ikke jeg klamre meg til makten, sa Stoltenberg.

DOBBEL DUELL: Statsminister Jens Stoltenberg og Frp-leder Carl I. Hageb møttes i kveld for første gang til duell siden meningsmålingene utropte Frp til Norges største parti. Her fra TV2s «Tabloid». Etterpå gikk turen til NRKs «Redaksjon21».