Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammen i sorgen

Minneseremonien over de døde etter flodbølgekatastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Både kongen og dronningen, statsministeren og kona Bjørg, Odd Einar Dørum var til stede i minnehøytideligheten på den militære flyplassen på Gardermoen i dag.

Det var biskopen i Borg, Ole Christian Kvarme som forrettet. Seremonien starter rundt 1500 og skulle vare i rundt en halvtime. Det var en lukket seremoni, og de pårørende hadde bedt om å bli skjermet.

På programmet sto blant annet trompetsoloen «Gjev meg handa min ven» og biskopen leste utdrag fra Matteusevangeliets kapittel seks: «Salige er de som sørger».

«Amazing Grace» avslutter minnehøytideligheten.

De sju av de omkomne i flodbølgekatastrofen i Thailand ankom i kister til Gardermoen tidligere i dag. 

Kongeparet møtte de 85 frammøtte pårørende før seremonien.

Hittil er 15 norske omkomne identifisert etter flodbølgekatastrofen. 71 nordmenn er fortsatt savnet. Fem av de omkomne er tidligere sendt hjem til Norge, enten i urne eller i kiste. To andre er begravd på Sri Lanka.

KOM FRA PHUKET I DAG:
Flyet med sju norske omkomne etter flodbølgekatastrofen i Thailand landet på Gardermoen søndag formiddag. De omkomne blir hedret med en minneseremoni der kongeparet og statsministeren er til stede. Foto: / SCANPIX
KOM FRA PHUKET I DAG: Flyet med sju norske omkomne etter flodbølgekatastrofen i Thailand landet på Gardermoen søndag formiddag. De omkomne blir hedret med en minneseremoni der kongeparet og statsministeren er til stede. Foto: / SCANPIX Vis mer