Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sammen igjen etter 56 års adskillelse

Tusenvis av kjærestepar over hele verden feirer i dag Valentins-dagen. Det gjør også turtelduene Angeliki Stratigou og Luigi Surace. I dag møttes de på flyplassen i Athen - etter å ha vært borte fra hverandre i hele 56 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En verdenskrig og uttallige år langt fra hverandre har ikke fått forelskelsen mellom de to til å falme.

Angelike Stratigou møtte den italienske soldaten Luigi i Hellas under den andre verdenskrig. Den gangen var Angelike 23 år. De to ble raskt forelsket i hverandre og Luigi Surace, nå 77 år, lovet at de to skulle gifte seg rett etter krigen. Men årene gikk...

Fikk ikke brev

Da krigen var over, ble Luigi og hans italienske regiment sendt hjem. Men Luigi var fast bestemt på at han ville gifte seg med den greske jenta. Han sendte utallige brev til sin kjære, men hun mottok aldri disse: Angelikis tante ønsket ikke at de to skulle være kjærester, og hun kastet alle brevene som den italienske soldaten sendte til Hellas i søpla.

Ifølge nyhetsbyrået AP, skrev Luigi brev til sin vordende hustru i hele tre år, men da han ikke mottok noen svar, trodde han at slaget var tapt. Dermed giftet han seg med en annen kvinne og fikk en sønn.

Nylig døde imidlertid Luigis kone og italieneren fant ut at han ønsket å spore opp sin gamle ungdomsflamme. Ved hjelp av en gresk journalist klarte han å spore opp greske Angeliki.

Hun hadde aldri giftet seg.

En gresk TV-stasjon arrangerte deretter et møte mellom de to - på selveste Valentins-dagen: 77 år gamle Luigi kom dermed i dag til flyplassen i Aten og det første han gjorde da han så sin gamle kjæreste, var å spørre om hun ville gifte seg med han.

Det ville hun.

GIFTER SEG:</B> Greske Angeliki Stratigou og italienske Luigi Surace ble forelsket i hverandre under andre verdenskrig. Siden den gang har de bodd i hvert sitt land, men nå gifter de seg - etter å ha vært borte fra hverandre i 65 år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!